Δένδιας προς Τουρκία: Τα σύνορα είναι δεδομένα, δεν αλλάζουν

Mήνυμα προς την Τουρκία στέλνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Ο κ. Δένδιας, μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή» λέει ότι η επέκταση του φράχτη στον Έβρο θα συνεχισθεί και θα ολοκληρωθεί. Και όλα αυτά λίγες ημέρες μετά τη συζήτηση η οποία άρχισε σχετικά με την αποψίλωση περιοχής στον νότιο Έβρο και την τουρκική παρουσία, αλλά και τα διαβήματα που αντηλλάγησαν.

«Τα σύνορα είναι δεδομένα. Δεν αλλάζουν και δεν μπορούν να αλλάξουν» τονίζει ο κ. Δένδιας. Ο ίδιος υποστηρίζει ακόμη ότι κάποια από τα λεγόμενά του απομονώθηκαν και διαστρεβλώθηκαν επί τούτου, με σκοπό εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων.

Όπως επισημαίνει, τα δυο διαβήματα αφορούν, το πρώτο στην απόρριψη του τουρκικού αιτήματος για ενημέρωση σχετικά με τον φράχτη και, το δεύτερο, σε «κάποια κινητικότητα» που παρατηρήθηκε στην περιοχή από την πλευρά της Τουρκίας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΣΥΝΟΡΑ, ΕΒΡΟΣ, ΔΕΝΔΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!