Δένδιας: Η Ιερισσός δεν θα γίνει Κερατέα

«Δεν πρόκειται να επαναληφθούν τα γεγονότα της Κερατέας. Ο νόμος θα επιβληθεί και θα αποκατασταθεί η αίσθηση της νομιμότητας. Το κράτος δεν μπορεί να υποχωρήσει, γιατί δεν θα είναι κράτος» δήλωσε στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στην Ιερισσό της Χαλκιδικής.

Ερωτηθείς για την ώρα σύλληψης είπε: «Να ανοίξουμε κουβέντα για ένταλμα για επτά κακουργήματα και δέκα πλημμελήματα, που αν τα διαβάσετε θα ανατριχιάσετε, τι ώρα εκτελείται; Να περιορίσουμε την αστυνομία 10-1, μήπως;».

Παράλληλα, επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του, λέγοντας: «Θα πρέπει να σκεφτεί καλά αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Έχει θεσμική υποχρέωση προς το Σύνταγμα, τους νόμους και την κοινωνία. Δεν είμαι έτοιμος να πω ότι οι κινητοποιήσεις εκεί υποκινούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να το πω, θα πρέπει να το αποδείξω. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, παρέχει πολιτική κάλυψη σε αυτά τα φαινόμενα. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παρέχει πολιτική κάλυψη σε ανθρώπους που κατηγορούνται για επτά κακουργήματα και δέκα πλημμελήματα. Παρίστατο εκπρόσωπος της δικαστικής αρχής, τι ανακατεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών

Σε ό,τι αφορά τα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών είπε: «Όταν ανέλαβα, κατά την άποψή μου, υπήρχε απειλή κατάρρευσης και επιβολής του νόμου της Χρυσής Αυγής ή, αλλιώς, το κράτος έπρεπε να προστατεύσει τον εαυτό του και την κοινωνία. Δεν λέω ότι είναι όλα τέλεια. Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε νέα ιδέα, ώστε να λύσουμε το μεταναστευτικό. Θα συνεχιστεί η δημιουργία των κέντρων κράτησης, μέχρι να ολοκληρώσουμε το σχεδιασμό που προβλέπει 10.000 θέσεις κράτησης. Θα δημιουργηθεί νέο κέντρο στην Ήπειρο και έχει επιλεγεί και ο τόπος, που δεν είναι στρατόπεδο».

Αναδιάρθρωση της Αστυνομίας
Προανήγγειλε αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, τους επόμενους μήνες, λέγοντας: «Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη αναδιάρθρωση από το 1984. Οι προκλήσεις, τώρα, είναι απίστευτες. Η αναδιάρθρωση θα αυξήσει την κινητικότητα της αστυνομίας, εμπεριέχει τη δημιουργία ειδικών μονάδων με βαρύ οπλισμό, για να μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των καιρών».
Τέλος, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα για την αντιπυρική περίοδο, λέγοντας: «Έχουμε τεράστιο πρόβλημα υλικού. Ο στόλος των αεροσκαφών είναι γερασμένος. Ένα μεγάλο μέρος του μένει καθηλωμένο στο έδαφος. Πρέπει να βρούμε χρήματα για νέα αεροπλάνα. Αλλά δεν έχουμε αυτά τα χρήματα. Είναι σε εξέλιξη σύσκεψη των δημάρχων Αττικής, για να βελτιώσουμε τις πρακτικές για το καλοκαίρι που έρχεται».

Χαλκιδική: Παραμένουν τα οδοφράγματα στην Ιερισσό

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΙΕΡΙΣΣΟΣ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΔΕΝΔΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!