Δεν «προχώρησε» τροπολογία για τα χρέη των ομάδων -«Μπλόκο» Χαρίτση

Δεν «πέρασε» τελικά τροπολογία επτά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικώς για τις οφειλές των ΠΑΕ ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, με την αιτιολογία δεν συνοδευόταν από έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Η τροπολογία πρότεινε σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο Αθλητική Ανώνυμη Εταιρεία (ΑΑΕ) υποβιβάζεται και τίθεται σε καθεστώς εκκαθάρισης είτε λόγω υποβιβασμού της ομάδας είτε λόγω αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών, εφόσον συσταθεί για το ίδιο άθλημα νέα ΑΑΕ, η νέα αυτή ΑΑΕ να επωμίζεται το 50% των χρεών που αφορούν αγωνιστικές οφειλές και όχι το 100%.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης είχε αναφέρει ότι η τροπολογία είναι στη σωστή κατεύθυνση και υπογράμμισε ότι δεν χάνονται τα χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και η εκκαθάριση συνεχίζεται κανονικά.

Ο κ. Χαρίτσης ωστόσο, ζήτησε από τους βουλευτές να την αποσύρουν προς το παρόν και να την επανακαταθέσουν όταν μετά από λίγες ημέρες θα υπάρχει και η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους έτσι ώστε να μην υπάρχει και κανένα πρόβλημα με το υπουργείο Οικονομικών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΧΡΕΗ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΧΑΡΙΤΣΗΣ, ΟΜΑΔΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!