δ-βίτσας-καμιά-περικοπή-στο-μισθολόγι-83468
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 26.10.2016 | 19:25

Δ. Βίτσας: Καμιά περικοπή στο μισθολόγιο των ενστόλων

«Το βασικό ζήτημα είναι οι μεταρρυθμίσεις να παράγουν ένα εκσυγχρονιστικό αποτέλεσμα διαρκείας» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας.

«Η λογική να κάνουμε μεταρρυθμίσεις δια της περικοπής, δηλαδή περικοπές σε χαμηλά εισοδήματα, θα χτυπήσει κόκκινο στην ιδιωτική κατανάλωση και αυτό θα σου βγάλει πρόβλημα στους φόρους» ανέφερε σχετικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας επανέλαβε ότι «αυτή τη στιγμή, για αυτούς που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις δεν θα υπάρξει καμία περικοπή, έχουν υποστεί περικοπές πάνω από το 30%» και διευκρίνισε ότι το ειδικό μισθολόγιο περιλαμβάνει τους πάντες «και πρέπει να το ξαναδούμε ολόκληρο και σε σχέση με το πώς πάει η οικονομία».

Υπάρχουν και άλλα μέτρα για την τόνωση των εσόδων και τη μείωση των εξόδων, συμπλήρωσε, υπενθυμίζοντας την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ενόπλων δυνάμεων και του μη αναγκαίου αξιοποιήσιμου υλικού, το κλείσιμο μη ενεργών στρατοπέδων με βάση τις ανάγκες των γενικών επιτελείων, το θέμα των μεταθέσεων.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σχολίασε λέγοντας ότι «δεν εξετάζουμε τη μείωση της θητείας αλλά ακόμα και από οικονομική άποψη δεν θα είχε σοβαρό αποτέλεσμα». Υπενθύμισε δε, τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τους κληρωτούς, ώστε η στρατιωτική τους θητεία να μπορέσει να είναι χρήσιμη για το μέλλον τους – όπως τα διπλώματα για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τις ρυθμίσεις για τους δικηγόρους και τους ιατρούς κλπ.Κ. Γιαν.