Δ. Μακεδονία: Υπεγράφη η ΚΥΑ για φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα

Υπεγράφη χθες Τρίτη 22 Μαΐου 2018 από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη και από τον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργο Σταθάκη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) για την εφαρμογή του Περιβαλλοντικού Τιμολογίου Ηλεκτρικού ρεύματος στη Δυτική Μακεδονία και το δήμο Μεγαλούπολης.

Η μέση μείωση της τιμής στα νοικοκυριά, που θα έχουν κατανάλωση έως 1600 kwh το μήνα θα είναι της τάξης του 30%, ενώ δε θα υπάρξει κανένα κοινωνικό κριτήριο. Παράλληλα θα υπάρχει μειούμενη κλίμακα για όσους καταναλώνουν από 1600-2000 kwh το μήνα, όπως επίσης και από 2000 kwh και πάνω.

«Το περιβαλλοντικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος είναι πλέον Νόμος του Κράτους και μόνο με νέο Νόμο θα καταργηθεί» τόνισε στην ΕΡΤ Κοζάνης ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης.

Οι μειώσεις αυτές, βάσει του σχετικού Νόμου θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1-1-2018 και θα είναι σε όλους τους παρόχους ηλεκτρικής Ενέργειας, ενώ θα είναι προσθετικές οι όποιες μειώσεις έχουν όσοι εντάχθηκαν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο Ρεύματος.

Παράλληλα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ετοιμάζει και ειδικό σχέδιο ώστε να υπάρξουν οι ρυθμίσεις για το μειωμένο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος και στις Επιχειρήσεις.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΠΟΦΑΣΗ, ΚΥΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΦΘΗΝΟ ΡΕΥΜΑ