Χωματερή πίσω από… κτίριο Υπουργείου

  • Απο stergios
  • 16 Μαρτίου 2019 - 09:25
  • Comments Off

Σε απόγνωση βρίσκονται οι υπάλληλοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο κτίριο της οδού Μενάνδρου. Το πρωί προχώρησαν σε κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για την εγκληματικότητα στην περιοχή αλλά και για μια…υγειονομική «βόμβα» που υπάρχει δίπλα στα γραφεία τους.

«Ήταν έξι άτομα με μαχαίρι, έπεσαν πάνω μου, μου άρπαξαν το πορτοφόλι, το κινητό και όταν πήγαν να μου πάρουν και το ρολόι το έβαλα στα πόδια», δήλωσε στο STAR υπάλληλος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Σωτήρης Λαμπρόπουλος είναι ένας από τους υπαλλήλους που έπεσαν θύματα ληστείας, έξω από το 8όροφο κτίριο των υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που βρίσκεται στην «καρδιά» του γκέτο στην οδό Μενάδρου, στον αριθμό 22.

«Κάθε μέρα συμβαίνουν πολλά περιστατικά, ακόμα και δολοφονίες, δίπλα στο υπουργείο», δήλωσε Γεωπόνος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταυρούλα Επιτροπάκη, ενώ η υπάλληλος του Υπουργείου, Πολυτίμη Κηλίδη είπε: «Μέρα-μεσημέρι μου άρπαξαν την τσάντα, με την πρόφαση κάποιου αιματηρού περιστατικού».

Δεν είναι, όμως, μόνο ότι οι συγκεκριμένοι δημόσιοι υπάλληλοι ξεκινάνε το πρωί και δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν σώοι και αβλαβής πίσω στα σπίτια τους. Η υγεία τους κινδυνεύει ακόμα και όταν βρίσκονται στα γραφεία τους, καθώς έχουν δίπλα τους μια…παράνομη χωματερή.

«Αποτελεί ανοιχτή εστία μόλυνσης, μια χωματερή. Οι συνάδελφοι δεν ανοίγουν τα παράθυρα για να μην μπουν μέσα τα ποντίκια! Δυσωδία, τουαλέτες τρέχουν λύματα», είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος Υπαλλήλων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Αττικής, Λαμπρινή Χριστογιάννη.

«Πρέπει να κλείσει και να μετακομίσει αλλού, να βρεθεί στέγη για τους υπαλλήλους, εδώ δεν πάει άλλο», τόνισε ο Νίκος Κακαβάς, Πρόεδρος Παν. Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών.

Η απάντηση του υπουργείου

«Οι υπηρεσίες του υπουργείου βρίσκονται σε επτά διαφορετικά κτίρια . Πολλά όπως της Μενάνδρου είναι κτίρια και περιοχές που δεν είναι κατάλληλες, γι αυτό έχουμε αποφασίσει να πάμε σε ένα ενιαίο σύγχρονο κτίριο», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΧΩΜΑΤΕΡΗ, ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!