Χαρίτσης: Τώρα ξεδιπλώνεται το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα

«Τώρα ξεδιπλώνεται το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα». Αυτό τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξη του, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Realfm97.8»

Ο Υπουργός Εσωτερικών, μεταξύ άλλων τόνισε τόνισε:

– Οι εθνικές εκλογές απέχουν ακόμη αρκετά παρότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση συνεχώς επικαλείται την επίσπευσή τους. Τώρα ξεδιπλώνεται η προσπάθεια της Κυβέρνησης να μεταφέρει στους απλούς πολίτες τις θετικές επιπτώσεις της εξόδου από τα μνημόνια που τόσο πολύ πλήγωσαν την ελληνική κοινωνία. Παράλληλα προχωρούν τα μέτρα για τη θεσμική θωράκιση και την ενίσχυση της Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας, γιατί η περίοδος των μνημονίων έφθασε το πολιτειακό και πολιτικό μας σύστημα στα όριά του. Από την άλλη πλευρά, η Αξιωματική Αντιπολίτευση επιδίδεται σε μία ακατάσχετη καταστροφολογία που την εκθέτει πολιτικά καθώς διαψεύδεται καθημερινά στην πράξη.

-Η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει στους Ευρωπαίους εταίρους το σχέδιο για την επόμενη μέρα, το οποίο αφενός διασφαλίζει τη δημοσιονομική σταθερότητα και αφετέρου περιλαμβάνει μέτρα ελάφρυνσης της λαϊκής πλειοψηφίας, γιατί όλοι συνομολογούν – και στην Ευρώπη – ότι η ελληνική κοινωνία έχει πληρώσει πολύ ακριβά το λογαριασμό των μνημονίων. Από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και μερίδα των Μέσων Ενημέρωσης συνεχίζεται μία λογική καταστροφολογίας. Εγώ θα συνιστούσα σε όλους ψυχραιμία. Καταλαβαίνω τον πανικό κάποιων αφού βρισκόμαστε πλέον σε μία νέα φάση και η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που μπορεί να ορίσει τους όρους του παιχνιδιού.

-Στο δρόμο για τις εκλογές αυτό που θα κυριαρχήσει είναι η σύγκρουση δύο διαφορετικών σχεδίων. Το κατά πόσο δηλαδή, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, θα μπορέσουμε να φύγουμε μπροστά και να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις υπέρ της κοινωνίας και της δημοκρατίας ή αν θα επιστρέψουμε στο παρελθόν και σε όσα μας οδήγησαν σε αυτή την πρωτοφανή περιπέτεια.

-Αποτελεί καθολικό αίτημα των πολιτών να χυθεί άπλετο φως και να επιληφθεί η Δικαιοσύνη όλων των υποθέσεων κακοδιαχείρισης και διασπάθισης δημόσιου χρήματος. Προφανώς δεν θα μπούμε σε κυνήγι μαγισσών, αλλά επειδή αυτό που συνέβη ήταν εκτός από οικονομική κρίση και μία κρίση αξιών, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσει η ελληνική κοινωνία πως φθάσαμε μέχρι εδώ και να θωρακίσουμε θεσμικά το σύστημά μας για να μην υπάρχει δυνατότητα διασπάθισης δημόσιου χρήματος τα επόμενα χρόνια.

-Πολιτικά η θέση μας είναι ότι πρέπει να εξαντλήσουμε την τετραετία. Όχι από κομματικό γινάτι, αλλά επειδή είναι εξαιρετικά κρίσιμο να υλοποιηθούν οι πολιτικές ελάφρυνσης των κοινωνικών στρωμάτων που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση και να θωρακιστεί θεσμικά το πολιτικό μας σύστημα. Σε τεχνικό επίπεδο όμως, υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΧΑΡΙΤΣΗΣ, ΣΧΕΔΙΟ, ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!