Χαρίτσης: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για κάλυψη κενών στους ΟΤΑ

Το επόμενο διάστημα, θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε κρίσιμους τομείς και υπηρεσίες των ΟΤΑ. Αυτό τόνισε σε συνέντευξη του, ο  υπουργός Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ», αναφερόμενος στις προκηρύξεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα μέσω ΑΣΕΠ για τη δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας σε δήμους και Περιφέρειες.

Παράλληλα, ο κ. Χαρίτσης επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Κ. Μητσοτάκη, αναφορικά με την πρόταση του, για την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ από τους δήμους και σημείωσε:

«Κατ΄αρχάς σε σχέση με τα νομικά και συνταγματικά ζητήματα που ανακύπτουν, η θέση μας είναι ότι η είσπραξη των φόρων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του κράτους και γίνεται από την κεντρική διοίκηση, σύμφωνα με τα άρθρα 78 και 102 του Συντάγματος.

Η εξαγγελία αυτή ναι μεν ήταν πρόχειρη και γι αυτό δημιουργήθηκε το αλαλούμ με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να προσπαθούν να τη «μαζέψουν», πολιτικά όμως είναι απολύτως συνεπής με το πολιτικό σχέδιο του κυρίου Μητσοτάκη και της Ν.Δ. Δημιουργεί ανισότητα μεταξύ πλούσιων και φτωχών Δήμων, οι οποίοι αν δεν έχουν αρκετά έσοδα για να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες, θα έχουν να επιλέξουν μεταξύ δύο δρόμων. Είτε να αυξήσουν το ποσό των εσόδων από αυτό το μέτρο είτε να παραδώσουν μέρος των κεντρικών αρμοδιοτήτων τους, βασικές λειτουργίες τους σε ιδιώτες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εφαρμογή της εξαγγελίας Μητσοτάκη θα ισοδυναμούσε με απώλεια εσόδων 1 δισεκ. Ευρώ. Αυτή είναι η διαφορά των εισπράξεων που θα έχουν οι Δήμοι, φέτος από τους ΚΑΠ, σε σχέση με αυτό που θα προέκυπτε από την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ – και με τη μείωση που ήδη έχει υπολογιστεί για το 2019».

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών, σημείωσε ότι η εκχώρηση βασικών λειτουργιών των Δήμων σε ιδιώτες, που βρίσκεται στον πυρήνα της ιδεολογίας και των προγραμματικών θέσεων της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ επικίνδυνη για τις τοπικές κοινωνίες και πρόσθεσε:

«Εμείς έχουμε κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για την αναπτυξιακή ενίσχυση των Δήμων με αύξηση 5% φέτος των ΚΑΠ και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που τα έχουν αγκαλιάσει οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- και αυτοί που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία. Αναφέρομαι στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» που χρηματοδοτεί έργα βασικών υποδομών στις τοπικές κοινωνίες, που δεν γινόντουσαν για δεκαετίες και φέτος ο προϋπολογισμός θα φθάσει το 1 δισεκ. ευρώ για τέτοια τεχνικά έργα». 

Αναφερόμενος τέλος στην επίθεση, στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, σημείωσε:

«Είναι μία υπόθεση που σε καμία περίπτωση δεν έχει τοπικά χαρακτηριστικά, είναι μία υπόθεση που μας αφορά όλους και το πολιτικό σύστημα, για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη φασιστική απειλή η οποία αποκτά όλο και πιο επιθετικά χαρακτηριστικά στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Έχουμε οκτώ συλλήψεις. Υπήρξε πολύ έγκαιρη ανταπόκριση των αστυνομικών αρχών μετά την επίθεση. Πέρα όμως από αυτό, πρέπει τα πολιτικά κόμματα να αναδείξουν τα πολιτικά χαρακτηριστικά της επίθεσης, που δεν αφορά μόνο την Κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ολόκληρο τον δημοκρατικό κόσμο.»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΟΤΑ, ΧΑΡΙΤΣΗΣ, ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!