Χαρίτσης: Προκηρύξεις για προσλήψεις σε μικρούς νησιωτικούς δήμους

Βασικά σημεία από την ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κω, όπου  υπουργός αναφέρθηκε σε Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα και στοχευμένες προκηρύξεις για προσλήψεις σε μικρούς νησιωτικούς δήμους:

Τα βασικά σημεία:

– Η σημερινή εκδήλωση συμπίπτει με μια σημαντική, ιστορική μέρα: σήμερα κατατέθηκε ο πρώτος μεταμνημονιακος προϋπολογισμός. Χωρίς μέτρα λιτότητας, αλλά μόνο με θετικά μέτρα ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας. Με δημοσιονομική επέκταση για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια. Και βεβαίως, χωρίς περικοπή συντάξεων όπως πολλοί από την αντιπολίτευση είχαν προεξοφλήσει.

– Δεν φτάσαμε τυχαία μέχρι εδώ. Η έξοδος από τα μνημόνια δεν ήταν φυσικό φαινόμενο. Δεν ήταν συνέπεια κάποιας ιστορικής νομοτέλειας. Ήταν το αποτέλεσμα της δουλειάς αυτής της κυβέρνησης και βεβαίως των θυσιών του ελληνικού λαού.

– Αντίστοιχα, ούτε το τι θα γίνει από εδώ και πέρα είναι προδιαγεγραμμένο. Οι διαχωριστικές γραμμές καθίστανται πλέον περισσότερο διακριτές: ενίσχυση της προοδευτικής προσπάθειας για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, στήριξη του κοινωνικού κράτους και θεσμική θωράκιση ή συνέχιση του μνημονίου με άλλα μέσα, όπως θέλει η ΝΔ; Όπως το είπε μια εργαζόμενη από το σωματείο που είδα το πρωί εδώ στην Κω: «χίλιες φορές μια αριστερά που πάρα τα λάθη και τις αδυναμίες της το παλεύει ειλικρινά, παρά μια δεξιά που θα μας γυρίσει στα παλιά».

–  Ειδικά για τα νησιά που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα κάνουμε πολλά που δεν είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες: Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα, στοχευμένες προκηρύξεις για προσλήψεις σε μικρούς νησιώτικους δήμους. Και για πρώτη φορά από το 2019 εφαρμόζεται το κριτήριο της νησιωτικότητας στην κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων στους δήμους.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ, ΧΑΡΙΤΣΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!