Χαρίτσης: «Παρωχημένη λογική τα χρίσματα» -Τι είπε για Ν.Ηλιόπουλο και δήμο Αθήνας

Οι Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 γίνονται σε διαφορετικό περιβάλλον. Η απλή αναλογική με καθιερώθηκε με «Κλεισθένη 1», αλλάζει τα δεδομένα και φέρνει μια «νέα φιλοσοφία». Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλ. Χαρίτσης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 984», την εκπομπή «aftodioikisi.gr» και το δημοσιογράφο Χρ. Βούζα.

Ο κ. Χαριτσής, χαρακτήρισε  «παρωχημένη λογική τα χρίσματα» και πρόσθεσε ότι η ψήφιση του «Κλεισθένη» από την πλευρά της κυβέρνησης είχε στόχο «να οδηγήσουμε την αυτοδιοίκηση σε νέα εποχή με προγραμματικές συνθέσεις και συγκλήσεις στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια».

Τόνισε ότι πολιτική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ είναι «να συνεργαστούμε με τις δυνάμεις που αναπτύσσονται στις τοπικές κοινωνίες» αλλά διευκρίνισε: «Δεν θα πάμε με τους πάντες, αλλά με σαφές προγραμματικό πλαίσιο, με την ανάγκη μεγαλύτερης συμμετοχής στα αυτοδιοικητικά πράγματα, με προοδευτικό στίγμα.

Αναφερόμενος ειδικότερα σε μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα, όπως υπάρχουν οι πληροφορίες, του υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλο στο δήμο της Αθήνας, ο  κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι πρόκειται για έναν «ικανότατο υπουργό και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ».

Για το συγκεκριμένο δήμο τόνισε ότι ως ο μεγαλύτερος της χώρας έχει «αυξημένο πολιτικό στίγμα» και υπογράμμισε ότι στόχος είναι: «Να συγκροτήσουμε ψηφοδέλτιο από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, με αντιφαστιστικό και προοδευτικό στίγμα».

Ακούστε την συνέντευξη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ, ΝΑΣΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΧΡΙΣΜΑΤΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!