χαρδαλιάς-τι-ζήτησε-από-τους-πολίτες-γ-881695
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 03.03.2021 | 20:02

Χαρδαλιάς: Τι ζήτησε από τους πολίτες για την Τσικνοπέμπτη (βίντεο)

Με την ανακοίνωση των σκληρότερων μέτρων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αυριανή Τσικνοπέμπτη απευθυνόμενος στους πολίτες να μην προσπαθήσουν να παρακάμψουν τα μέτρα.

“Ιδιαίτερα αύριο που είναι Τσικνοπέμπτη ας μην προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους να πάμε σε φίλους και γνωστούς. Ας περάσουμε αυτή την ημέρα στο σπίτι μας με την οικογένειά μας γιατί κάθε προσπάθεια να παρακάμψουμε τα μέτρα οδηγεί στην παράτασή τους” τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

“Κάθε δική μας περιττή μετακίνηση σημαίνει αυτόματα και διακίνηση του ιού σε πολλούς άλλους. Γι’ αυτό και ένας μικρός περιορισμός σήμερα μας φέρνει πιο κοντά στον προορισμό του αύριο” κατέληξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά οι πολίτες μπορούν να μετακινούνται μόνο εντός δήμου ή το πολύ δύο χιλιόμετρα από το σπίτι θα μπορούν να μετακινηθούν οι πολίτες σε όλη τη χώρα με τον κωδικό 2 (σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων κλπ) αλλά και το 3 (μόνο για τις τράπεζες).

Παράλληλα με τον κωδικό 6 (σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο, κίνηση με κατοικίδιο ζώο) οι μετακινήσεις θα μπορούν να πραγματοποιούνται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε επίσης ότι τα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο το πρωί στις 6 έως την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου στις 6 το πρωί, με εξαίρεση την ΠΕ Λάρισας όπου τα μέτρα θα ξεκινήσουν από το Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021 στις 6 το πρωί.

Παράλληλα στη μετακίνηση 4 (για παροχή βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη) τα ελεγκτικά όργανα θα πρέπει να ζητάνε επιπλέον αποδεικτικά προκειμένου να διαπιστώνεται η επάρκεια της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για τους πολίτες.

Δείτε το μήνυμα για την Τσικνοπέμπτη στο 20.17 του βίντεο