Μπόλαρης: Διόγκωση επιδομάτων-μαϊμού στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Τα φαινόμενα διόγκωσης των επιδομάτων παρατηρούνται χρονικά παραμονές εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση… Αυτό υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάρκος Μπόλαρης, σε συνέντευξή του Ρ/Σ Ράδιο Θεσσαλονίκη, όπου και αναφέρθηκε στη διαρθρωτική αλλαγή που επιχειρείται στο χώρο των προνοιακών επιδομάτων.

Η έκταση των παρανομιών και η σπατάλη που συνεπάγεται εξαιτίας της απουσίας ελέγχου επιχειρείται, για πρώτη φορά συστηματικά, να αντιμετωπιστεί, τόνισε ο υφυπουργός, με την απογραφή όλων των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων σε μια διαδραστική ψηφιακή βάση.

Τα φαινόμενα ανομίας που παρατηρούσαμε όλα αυτά τα χρόνια είναι, συνέχισε ο κ. Μπόλαρης, απότοκος ενός στρεβλού διοικητικού και αναπτυξιακού μοντέλου που εξέθρεψε τη διαφθορά και την παρανομία. Η προσπάθεια που έχει αναλάβει το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν υπαγορεύθηκε από την τρόικα, υπογράμμισε, αλλά είναι η δεδηλωμένη πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να ξεκαθαρίσει με το πρόβλημα της διασταύρωσης των επιδομάτων.

Για το όφελος που θα προκύψει και θα στηρίξει στη συνέχεια την κοινωνική πολιτική, ο Μ. Μπόλαρης ανέφερε πως τις επόμενες ημέρες με την ολοκλήρωση της απογραφής θα ανακοινωθούν αναλυτικά στοιχεία.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!