Μπλόκο στη διαθεσιμότητα με δικαστική απόφαση - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
27
Μάρτιος
Back

Μπλόκο στη διαθεσιμότητα με δικαστική απόφαση

Το Πρωτοδικείο Αθηναών με τρεις αποφάσεις του δικαιώνει σχολικούς φύλακες από τους Δήμους Μεταμόρφωσης, Πεντέλης και Πετρούπολης, που είχαν προσφύγει ζητώντας την ακύρωση της απόφασης για την ένταξή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στην “Εφημερίδα των Συντακτών“, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το σκεπτικό της απόφασης, η οποία αναφέρεται σε κυβερνητική πολιτική που “θέτει στο περιθώριο τον άνθρωπο ή τον μετατρέπει σε μέσο του επιδιωκόμενου σκοπού“. Η διαθεσιμότητα χαρακτηρίζεται “ισοπεδωτικός θεσμός” που εισάγει “ένα νέο είδος sui generis απολύσεων“, “προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια” και “εφαρμόζεται χωρίς αξιοκρατικές διαδικασίες“.

Το δικαστήριο διατάσσει την επαναπασχόληση των σχολικών φυλάκων στις θέσεις εργασίας τους και δημιουργεί νέα δεδομένα στην υπόθεση της διαθεσιμότητας που εφαρμόζεται μετ εμποδίων.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!