Μπαρνιέ: Δεν θα θιγούν οι καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ

Δεν θα θιγούν οι καταθέσεις το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχεται σε 100.000 ευρώ και κάτω σε περίπτωση που χρειαστεί να διασωθεί-εξυγιανθεί με ίδια μέσα (bail-in) μια τράπεζα, αν χρεοκοπήσει, αναφέρει ο Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ στο ‘Εθνος της Κυριακής.

«Η εκκαθάριση εκ των έσω δεν θα θίξει ποτέ τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ και αυτές θα τυγχάνουν πάντοτε προστασίας» αναφέρει ο Επίτροπος και υπογραμμίζει πως σε περίπτωση που χρειασθεί να σωθεί μια τράπεζα με ίδια μέσα το κόστος θα επωμισθούν μέτοχοι και πιστωτές.

Ο κ. Μπαρνιέ τονίζει ότι «εξάγουμε τα συμπεράσματα της οικονομικής κρίσης και της εξάπλωσής της στα κράτη από τα οποία η Ελλάδα υπήρξε η πρώτη που υπέφερε πραγματικά» και προσθέτει: «Ενισχύουμε τις τράπεζες με περισσότερα κεφάλαια καλύτερης ποιότητας και διασφαλίζουμε ότι θα υπάρξει καλύτερη εποπτεία και διακυβέρνηση των τραπεζών».

«Η πρόοδος που διαπιστώνουμε σήμερα στο θέμα της τραπεζικής ενοποίησης συνιστά καλό νέο για τις χώρες που επλήγησαν ιδιαίτερα από την κρίση χρέους και για την Ευρωζώνη συνολικά», αναφέρει ο Μπαρνιέ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΜΙΣΙΟΝ, ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, 100.000 ΕΥΡΩ, ΜΠΑΡΝΙΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!