Μπαλάφας: Σε εξέλιξη πρόγραμμα ενοικίασης καταλυμάτων για 22.000 πρόσφυγες

Στην πορεία του προγράμματος ΕΣΤΙΑ που αφορά την ενοικίαση καταλυμάτων για 22.000 θέσεις φιλοξενίας και την παροχή μετρητών μέσω προπληρωμένων καρτών, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στην ΕΡΤ.

«Έχει ξεκινήσει σε πολλές περιοχές η μεταφορά και εγκατάσταση των προσφύγων σε διαμερίσματα, όπως και η ενίσχυση με ένα μικρό ποσό, ώστε οι οικογένειες να εξυπηρετούνται από τις τοπικές αγορές για τις ανάγκες τους και να συμβάλλουν έτσι και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε, ότι τα συγκεκριμένα χρήματα δεν βγαίνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά δίνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες.
«Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη μέχρι τα μέσα του 2018, νομίζω όμως ότι και στη συνέχεια, μέσω άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, θα συνεχιστούν τα προγράμματα αυτά μέχρι όποιο διάστημα χρειαστεί. Δεν μπορούμε, ούτε εμείς ούτε η Ιταλία, ως χώρες υποδοχής, να αντιμετωπίσουμε το πανευρωπαϊκό προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα χωρίς χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη συνάντηση για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, που έγινε στο Παρίσι, ξεκαθάρισε πως αφορούσε το κεντρικό και δυτικό τμήμα της Μεσογείου και γι’ αυτό η Ελλάδα δεν συμμετείχε.

Συγκεκριμένα, είχε ως στόχο να συζητηθούν, υπό το πρίσμα των αλλαγών που επέρχονται στην περιοχή της Μεσογείου, η κατάσταση στις χώρες της Αφρικής και η αύξηση των ροών προς την Ιταλία και την Ισπανία από τα παράλια της Λιβύης. «Όπως είναι φυσικό» συμπλήρωσε, «ορισμένα συμπεράσματα από τη συνάντηση θα συζητηθούν κατά την επίσκεψη του κ. Μακρόν στη χώρα μας, μαζί με τα υπόλοιπα ζητήματα. Η σύνθεση των συμμετεχόντων ήταν γνωστή και αφορούσε αποκλειστικά αυτές τις χώρες».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!