Μπαλάφας: Αρχές Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η εκκένωση του Ελληνικού - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
24
Σεπτέμβριος
Back

Μπαλάφας: Αρχές Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η εκκένωση του Ελληνικού

Μέχρι τις αρχές Ιουνίου, θα έχει ολοκληρωθεί η εκκένωση του Ελληνικού από τους πρόσφυγες και μετανάστες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989.

«Η προαποφασισμένη και σχεδιασμένη από καιρό εκκένωση του Ελληνικού, που είναι επιθυμητή από όλες τις πλευρές, θα πραγματοποιηθεί άμεσα. Βρισκόμαστε στη φάση της ενημέρωσης του κόσμου από ειδικό κλιμάκιο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του μήνα, αρχές Ιουνίου, θα έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία», σημείωσε ο κ. Μπαλάφας και πρόσθεσε:

«Όλες οι πλευρές και οι διαμένοντες, οι διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις και το Υπουργείο φυσικά, ήθελαν από καιρό να εκκενωθεί το Ελληνικό, αυτή η άτυπη δομή φιλοξενίας, που δημιουργήθηκε κατά την πρώτη φάση των μεγάλων προσφυγικών ροών προς την χώρα μας.

Ο μεγάλος αριθμός των διαμενόντων θα πάει στην καινούρια ανοιχτή δομή στη Θήβα. Ο Δήμαρχος της Θήβας και όλοι οι τοπικοί παράγοντες και θέλω να τους ευχαριστήσω, έχουν πάρει όλα τα μέτρα και έχουν κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες για την ομαλή ένταξη των ανθρώπων αυτών στην τοπική κοινωνία και την άνετη διαμονή τους».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!