Αυτοδιοικητικές -Ευρωεκλογές: 39.000 εκλογικά τμήματα -Πάνω από 100 εγκύκλιοι

«Αυτές οι εκλογές είναι διαφορετικές από τις προηγούμενες. Για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί η απλή αναλογική. Για πρώτη φορά θα κληθεί, περίπου το 85% των ψηφοφόρων, να ψηφίσει και για την κοινοτική κάλπη», υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης μιλώντας στην εκπομπή «AFTODIOIKISI GR» και στον Χρίστο Βούζα.

«Θα έχουμε περίπου 39.000 εκλογικά τμήματα. Μία δεύτερη πρόκληση για εμάς είναι η τέταρτη κάλπη. Οι κοινοτικές εκλογές. Για πρώτη φορά θα κληθεί, περίπου το 85% των ψηφοφόρων, να ψηφίσει και για την κοινοτική κάλπη. Θα ψηφίσει και για τα ζητήματα της γειτονιάς και της κοινότητας του.

Ο κ. Χαρίτσης, επίσης πρόσθεσε ότι ενόψει των εκλογών έχουν εκδοθεί και να αναμένεται συνολικά να εκδοθούν «πάνω από 100 εγκύκλιους» οι οποίες παρέχουν διευκρινήσεις και οδηγίες για τη διεξαγωγή τους. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί περίπου 60 όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr.

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε επίσης ότι οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν σε δύο εκλογικά τμήματα. «Ένα τμήμα θα υπάρχει για τις Ευρωεκλογές και τις Περιφερειακές και ένα δεύτερο για τις Δημοτικές και τις Κοινοτικές».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΚΛΟΓΕΣ, 39000 ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!