Αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή για την Ψήφο των Κατοίκων του Εξωτερικού

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την ψήφο των εκτός την επικρατείας εκλογέων θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018, με τη συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση. Η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού είναι ένα πολύ σοβαρό και διαχρονικό ζήτημα που δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με ευκαιριακούς όρους, για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

Η κυβέρνηση προχώρησε, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, στη συγκρότηση, για πρώτη φορά, ειδικής Επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα εξετάσει το θέμα σε βάθος και θα εισηγηθεί τις βέλτιστες δυνατές λύσεις με βάση τις επιταγές του συντάγματος. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στους χιλιάδες συμπολίτες μας που έφυγαν από τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης. Η σύσταση της επιτροπής προβλέπεται από τον «Κλεισθένη Ι».

Στην επιτροπή που θα συνεδριάζει υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη, θα συμμετέχουν επιστήμονες εγνωσμένου κύρους. Πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών είναι η Επιτροπή να παρουσιάσει το πόρισμα με τις επεξεργασμένες προτάσεις τη μέχρι τον Ιανουάριο του 2019 και να ακολουθήσει άμεσα διακομματική διαβούλευση.

Στην επιτροπή συμμετέχουν ο Ειδικός Γραμματέας Ιθαγένειας, Λάμπρος Μπαλτσιώτης, ο Γεν. Διευθυντής Απόδημου Ελληνισμού, Μιχάλης Κόκκινος, ο Συνήγορος του Πολίτη, Μιχάλης Τσαπόγας, ο Γεν. Διευθυντής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΕΣ, Θόδωρος Οικονόμου, η Γεν. Διευθύντρια Οικονομικών & Διοικητικής Υποστήριξης του ΥΠΕΣ, Γεωργία Βαλατσού, ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, ο Καθηγητής Νομικής, Σπύρος Βλαχόπουλος, ο Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών, Δημοσθένης Δώδος, η Πολιτικός Επιστήμονας & Συνεργάτης ΓΓ ΥΠΕΣ, Δανάη Κολτσίδα, ο Καθηγητής Εκλογικής Κοινωνιολογίας, Ηλίας Νικολακόπουλος και ο Καθηγητής Συγκριτικής Πολιτικής, Δημήτρης Χριστόπουλος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ, ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΥΠΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!