Αυγενάκης: Καμία πρόθεση για μονομερή απόφαση διακοπής πρωταθλημάτων

«Απαντώ ξεκάθαρα και απέναντι σε όσους γράφουν ανυπόστατα και ατεκμηρίωτα. Η συνέχιση ή μη των πρωταθλημάτων είναι επάνω στο τραπέζι. Μας απασχολεί όλους, όχι μόνο την πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού, αλλά τις Ομοσπονδίες, τους αθλητές κλπ. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση για μονομερή απόφαση διακοπής. Η συνέχιση ή μη των πρωταθλημάτων θα αποφασιστεί από κοινού με όλους τους αρμόδιους: λίγκες, ομοσπονδίες, συνδέσμους επαγγελματιών αθλητών, κ.ο.κ.»

Τα παραπάνω τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98.

Σχετικά με τη δυνατότητα του αθλητισμού να αποτελέσει παράγοντα που θα συμβάλει στην διαδικασία ανάκαμψης της οικονομίας την επόμενη μέρα, ο αρμόδιος Υφυπουργός αναφέρθηκε στο γεγονός ότι υπάρχει για πρώτη φορά ένταξη του χώρου του αθλητισμού σε προγράμματα του ΟΑΕΔ και θα υπάρξουν 599 νέες θέσεις εργασίας μέσω των 8μηνων συμβάσεων κοινωφελούς εργασίας, μετά το κύμα της πανδημίας.

«Για την αθλητική οικογένεια η κρίση αναδεικνύει το πραγματικό πρόσωπό της. Αυτό της αλληλεγγύης, της προσφοράς, της συμμετοχής. Και παράλληλα μετατρέπουμε την κρίση σε ευκαιρία για να επανεκκινήσει και ο αθλητισμός στη χώρα μας», σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα για την οικονομία, μεταξύ άλλων, ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε: «Νομίζω ότι το πόσο καλός και αποτελεσματικός είναι ο Αλέξης Τσίπρας στα θέματα της οικονομίας, το βιώσαμε όλοι στην πλάτη μας. Ας μην μπούμε σε μια διαδικασία να συζητάμε ιδέες ανεδαφικές, υπερβολικές και αστείες μπροστά σε έναν κίνδυνο που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Και η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών καταλαβαίνει ότι όλα όσα έχουν αποφευχθεί στη χώρα μας, αποφεύχθηκαν επειδή κάποιοι δούλεψαν σωστά, έγκαιρα, μεθοδικά και αυτοί έχουν ονοματεπώνυμο, με τη λίστα να ξεκινά από το όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης. Και φυσικά πρέπει να αναδείξουμε την πειθαρχία και το σεβασμό στις συμβουλές των ειδικών, που έδειξε η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών»,

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι η κατάλληλη περίοδος, να συζητάμε για δημοσκοπήσεις: «Καμία συζήτηση για εκλογές, καμία κίνηση τακτικής, στόχος μας είναι να δουλέψουμε σωστά, να τελειώσει το συντομότερο αυτός ο εφιάλτης και στη συνέχεια να προετοιμάσουμε -όπως γίνεται, σας διαβεβαιώ – την επόμενη μεγάλη μάχη, για την οικονομία. Τόσο στη χώρα μας, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ, ΔΙΑΚΟΠΗ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!