Αχτσιόγλου: Καθολική εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων -Τι είπε για εργαζομένους «Athens Ledra»

Συνάντηση με το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής και αντιπροσωπεία εργαζομένων του ξενοδοχείου ATHENS LEDRA πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, προκειμένου να την ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του επισιτισμού – τουρισμού αλλά και ειδικά για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε σχέση με το ξενοδοχείο ATHENS – LEDRA.

Η υπουργός Εργασίας επανέλαβε την αταλάντευτη θέση της κυβέρνησης για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ώστε οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας να εφαρμόζονται καθολικά και στην πράξη.

Σε ότι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του ATHENS LEDRA, η κα. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι το υπουργείο Εργασίας θα παρέμβει αποφασιστικά ώστε να διασφαλιστεί ότι οποιαδήποτε αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος θα συμπεριλαμβάνει την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων των εργαζομένων καθώς και την διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Τέλος, η υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι ήδη προωθούνται μια σειρά από παρεμβάσεις που θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της πολύ υψηλής παραβατικότητας στον κλάδο του επισιτισμού – τουρισμού.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ, ATHENS LEDRA, ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!