aξιοποίηση-τοπικών-προϊόντων-μέσω-του-650772
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 04.07.2019 | 19:06

Aξιοποίηση τοπικών προϊόντων μέσω του προγράμματος «Παράγω» (ωφελούμενοι)

Απόφαση για τους ωφελούμενους του προγράμματος «Επιχορήγηση Δράσεων Προώθησης Στοιχείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς – Παραδοσιακών Τοπικών Προϊόντων στη Μακεδονία και Θράκη» με διακριτικό τίτλο «Παράγω», μετά από την αξιολόγηση των προτάσεων που υποβλήθηκαν από τους ενδιαφερόμενους, εξέδωσε το Υφυπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης).

Το πρόγραμμα του ΥΜΑ-Θ, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στην προστασία της μακεδονικής ταυτότητας των προϊόντων της Μακεδονίας και της Θράκης, έχει στόχο την ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω των τοπικών προϊόντων του κάθε τόπου, την σύνδεση των προϊόντων και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους με τη βιοποικιλότητα, τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής και μεταποίησης, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα της παραγωγής των τοπικών κοινωνιών. Επίσης, στόχος είναι η ενίσχυση ορεινών, ημιορεινών, παραμεθόριων και μειονεκτικών περιοχών, καθώς και η παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση των τοπικών κοινωνιών της Μακεδονίας και Θράκης.

Στο πρόγραμμα κατέθεσαν τις προτάσεις τους  ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας, Ομάδες Παραγωγών, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, Αγροτουριστικοί Συνεταιρισμοί Γυναικών και Συνεργατικά Σχήματα και Δίκτυα-ΑΜΚΕ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Παραγωγής και Προώθησης ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ προϊόντων.