Αύριο στην Κρήτη ο Μουζάλας για το μεταναστευτικό – Αντιδρούν οι ξενοδόχοι για hot spot

Στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, θα βρεθεί αύριο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος θα συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη, παρουσία όλων των δημάρχων του νησιού, που θα πραγματοποιηθεί το πρωί στην περιφέρεια Κρήτης. Στην κορυφή της ατζέντας θα βρίσκεται το μεταναστευτικό ζήτημα με τον κ. Μουζάλα να ενημερώνει τους φορείς της Κρήτης για τα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με τη δημιουργία δομών φιλοξενίας (hotspots) στην Κρήτη. Υπενθυμίζεται ότι στο αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ήταν η δημιουργία hot spots σε αρκετές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της Κρήτης, ανά την Ελλάδα.

Από την πλευρά τους η ένωση Ξενοδόχων Χανίων με αφορμή την επικείμενη σύσκεψη εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία δηλώνουν ξεκάθαρα την άρνησή τους στην δημιουργία hot spot στην περιοχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης:

«Η Ένωση ξενοδόχων Νομού Χανίων με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία, κοινωνία και προοπτική του τόπου μας είναι απολύτως αντίθετη στην δημιουργία κέντρου μεταναστών στο νομό Χανίων.

Μια τέτοια εξέλιξη θα καταστρέψει τουριστικά και οικονομικά τον νομό μας και την Κρήτη, ενώ θα έχει περαιτέρω συνέπειες στην εθνική μας οικονομία.

Γνωρίζοντας τι συμβαίνει στα νησιά του Βορείου Αιγαίου όπως και την Κω, θεωρούμε ότι οποιαδήποτε συζήτηση για κέντρο μεταναστών, πόσο μάλλον η υλοποίηση της, θα είναι απόλυτα καταστροφική για την Κρήτη και τα Χανιά.

Ο δήμαρχος Χανίων κύριος Βάμβουκας, ο οποίος αύριο θα συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής , κύριο Μουζάλα, να λάβει υπόψιν του όλα τα παραπάνω όπως επίσης και την προοπτική ενός δήμου κατεστραμμένου αν προχωρήσει η δημιουργία hot spot στα Χανιά».

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΡΗΤΗ, ΣΥΣΚΕΨΗ, ΧΑΝΙΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ, ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ HOT SPOTS, ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΧΑΝΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!