Αυλαία για ΕΟΠΥΥ και 8.500 εργαζόμενους – 3.000 στη «δεξαμενή» των απολύσεων

Με την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή που έχουν ζητήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης πέφτει η αυλαία για τον ΕΟΠΥΥ και τους 8.500 εργαζόμενους οι οποίοι εντάσσονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη η διάρκεια της θα είναι ένας μήνας αλλά κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά αυτή τη «δέσμευση».

Το νομοσχέδιο αναμένεται, όπως έγινε και κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή,  να υπερψηφιστεί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ  και οι γιατροί παρά τη δίμηνη απεργία τους και τις συνεχείς κινητοποιήσεις (πραγματοποιούν 24ωρη απεργία μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην υγεία -οι Ομοσπονδίες των γιατρών και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, στον ΕΟΠΥΥ, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία των Οδοντιάτρων- και βγαίνουν και σήμερα στους δρόμους) δεν  κατάφεραν  να αποτρέψουν το… μοιραίο.

Και τώρα ενόψει της λειτουργίας του νέου φορέα, του ΠΕΔΥ, αναμένουν να τους δοθούν απαντήσεις από το υπουργείο Υγείας, με ποιον τρόπο και ποιες προϋποθέσεις θα συμβληθεί ο νέος φορέας με τα ιδιωτικά ιατρεία όσων αποχωρήσουν αλλά και τι θα γίνει με τις θέσεις που θα καταργηθούν, καθώς ο υπουργός Υγείας έχει πει ότι θα δημιουργούνται μόνο εκείνες που χρειάζονται.

Να σημειωθεί ότι όσοι επιλέξουν να μείνουν στο ΕΣΥ θα πρέπει εντός επτά ημερών μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου να υποβάλουν αιτήσεις για πρόσληψη τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στη συνέχεια θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για ένα μήνα. Όταν, δε, θα επανέλθουν στο ΕΣΥ τότε θα πρέπει να έχουν κλείσει τα ιατρεία τους.
Σήμερα στον ΕΟΠΥΥ απασχολούνται περίπου 5.500 γιατροί εκ των οποίων οι 4.500 διαθέτουν ιδιωτικό ιατρείο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Υγείας περίπου 3.000 θα επιλέξουν να μην ενταχθούν στο ΕΣΥ ώστε να μην κλείσουν τα ιατρεία τους.  Πρόκειται για τους πρώτους που θα γεμίσουν τη «δεξαμενή» των 11.000 απολύσεων του 2013.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΟΠΥΥ, ΒΟΥΛΗ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΥΛΑΙΑ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!