Αττική: Μεϊμαράκης για περιφερειάρχης

Όλο και περισσότερους πόντους φαίνεται ότι κερδίζει η υποψηφιότητα γνωστών στελεχών της ΝΔ στη μάχη των περιφερειών, ενώ απομακρύνεται εκτός ελαχίστων περιπτώσεων η πιθανότητα υποψηφιότητας νομαρχών.

Στόχος της ηγεσίας της ΝΔ να δώσει έντονο πολιτικό χρώμα στη μάχη των αιρετών περιφερειαρχών (των, κατά Πάγκαλο, «μικρών πρωθυπουργών»), σε αντίθεση με αυτή των δήμων, όπου, όπως είπε ευθέως στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ ο Αντώνης Σαμαράς το κόμμα του θα αποφύγει να δώσει χρίσμα (τουλάχιστον στους πιο μικρούς).

Στο πλαίσιο αυτό η ηγεσία της ΝΔ βρίσκεται πολύ κοντά στο να προτείνει στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να είναι υποψήφιος για την μεγάλη (υπερ) περιφέρεια της Αττικής, στην περίπτωση που αυτή, όπως φαίνεται, παραμείνει ως έχει. Το θέμα συζητήθηκε πρόσφατα σε κλειστή σύσκεψη συνεργατών του προέδρου της ΝΔ όπου διατυπώθηκε η άποψη ότι «ο Μεϊμαράκης είναι η καλύτερη περίπτωση για την Αττική».

Θερμή συνάντηση

Μάλιστα, το σενάριο της μητροπολιτικής περιφέρειας φαίνεται ότι δελεάζει ιδιαίτερα το κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, που αν και στήριξε τη Ντόρα Μπακογιάννη, διατηρεί πολύ καλούς διαύλους επικοινωνίας με τον Αντώνη Σαμαρά.
 
Είναι ενδεικτικό ότι στην πρόσφατη συνάντησή του, σε αντίθεση με αυτή με τον Νικήτα Κακλαμάνη που ήταν απολύτως τυπική (ο δήμαρχος Αθηναίων επισκέφθηκε τον Α. Σαμαρά ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ συνοδευόμενος και από άλλα μέλη του δ.σ.), το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών ήταν ιδιαίτερα θερμό.

Μάλιστα, παρότι το θέμα δεν συζητήθηκε στην πρόσφατη συνάντησή τους, ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε διαθέσιμος για ειδικές ad hoc αποστολές («Θέλω να επικεντρωθώ στα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα, αλλά αν ο πρόεδρος μου ζητήσει κάποια ad hoc αποστολή, φυσικά και θα την αναλάβω», είπε χαρακτηριστικά), ενώ άφησε ανοιχτό ο ενδεχόμενο όταν ρωτήθηκε αν θα τον ενδιέφερε η θέση του περιφερειάρχη Αττικής: «Οσο η κυβέρνηση δεν αποσαφηνίζει τις προθέσεις της για τον ρόλο και τις αρμοδιότητες των αιρετών περιφερειαρχών είναι χωρίς νόημα μια τέτοια συζήτηση», πρόσθεσε.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!