Αθήνα 9.84: «Μπλόκο» Eφορίας στους τραπεζικούς λογαριασμούς για οφειλές 5,5 εκατ.

Στο μπλοκάρισμα των λογαριασμών του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9.84 και των προέδρων του ΔΣ από το 2006 έως σήμερα προχώρησε η Α’  ΔΟΥ Αθήνας λόγω οφειλών ύψους 5,5 εκατ. ευρώ!  Σύμφωνα με την απόφαση οι οφειλές αφορούν το τέλος χαρτοσήμου το οποίο έπρεπε να καταβάλλει ο Αθήνα 9.84 ως ποσοστό στα ποσά της επιδότησής του από τον δήμο Αθηναίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η υπόθεση ξεκίνησε από τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά τον έλεγχο των οικονομικών του σταθμού από ελεγκτές της Α΄ΔΟΥ. Η Διοίκηση του σταθμού με γνωμοδοτήσεις νομικών συμβούλων αντέκρουσε τα επιχειρήματα της ΔΟΥ, ωστόσο εκείνη προχώρησε στην μπλοκάρισμα των λογαριασμών με χθεσινη αιφνιδιαστική απόφαση.

Καθώς οι λογαριασμοί αφορούν την μισθοδοσία και τις γενικότερες λειτουργικές δαπάνες του σταθμού, ήδη έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 18/12 στις 12 μμ έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποφασισθεί τις μέλλει γενέσθαι.

Δ. Αθηναίων: Αυθαίρετη απόφαση

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων καταγγέλλει τη «αυθαίρετη, καταχρηστική και χωρίς νόμιμη αιτιολογία απόφαση, που λαμβάνεται σε βάρος δημοτικής επιχείρησης», Σημειώνει, δε, ότι «η δέσμευση του λογαριασμού μισθοδοσίας του Αθήνα 984, έρχεται λίγες ημέρες μετά την πρόταση της κυβέρνησης να μην εξαιρεθούν οι δημοτικοί σταθμοί από τις δημόσιες συχνότητες (όπως εκείνες της ΕΡΤ ή ακόμη και των δημοτικών τηλεοράσεων) και αντιθέτως να βγουν σε δημοπράτηση ή εξαγορά, σαν να επρόκειτο για την συχνότητα οποιουδήποτε ιδιωτικού ραδιοσταθμού»

Ολόκληρη η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων

«Ο δήμος Αθηναίων καταγγέλλει την προληπτική δέσμευση από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών των λογαριασμών του «Αθήνα 984», από τους οποίους πληρώνονται οι 120 και πλέον εργαζόμενοί του, καθώς και τη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών των νομίμων εκπροσώπων του ραδιοφωνικού σταθμού της τελευταίας δεκαετίας και των συγγενικών τους προσώπων, για δήθεν οφειλή τέλους χαρτοσήμου επί των δημοτικών επιδοτήσεων.

Πρόκειται για μία αυθαίρετη, καταχρηστική και χωρίς νόμιμη αιτιολογία απόφαση, που λαμβάνεται σε βάρος δημοτικής επιχείρησης. Απόφαση που ελήφθη χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, και παρά τις αντίθετες γνωματεύσεις που καταρρίπτουν το εφεύρημα περί οφειλής τέλους χαρτοσήμου επί της δημοτικής επιχορήγησης, και μάλιστα αναδρομικά από το έτος 2006!

Σημειώνεται ότι η δέσμευση του λογαριασμού μισθοδοσίας του Αθήνα 984, έρχεται λίγες ημέρες μετά την πρόταση της κυβέρνησης να μην εξαιρεθούν οι δημοτικοί σταθμοί από τις δημόσιες συχνότητες (όπως εκείνες της ΕΡΤ ή ακόμη και των δημοτικών τηλεοράσεων) και αντιθέτως να βγουν σε δημοπράτηση ή εξαγορά, σαν να επρόκειτο για την συχνότητα οποιουδήποτε ιδιωτικού ραδιοσταθμού.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Επαμεινώνδα Λαμπρακάκη να συγκληθεί εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι».

Κωνσταντίνου: Καταδρομική απόφαση της κυβέρνησης

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου κάνει λόγο για «καταδρομική απόφαση της κυβέρνησης», καλώντας τους εργαζομένους να μην επιτρέψουν  εκβιασμούς παραμονές των γιορτών των Χριστουγέννων για τους μισθούς και τις δουλειές τους. Ηδη, στη διοίκηση του 984 συζητήθηκε το ζήτημα περικοπών και απολύσεων. Η κυβέρνηση επιπλέον οδηγούσε τον 984 σε αδιέξοδο με την ψήφιση του νέου νόμου για τις συχνότητες.  Είναι ώρα να κινητοποιηθούν οι εργαζόμενοι και με την αλληλεγγύη όλων να βάλουμε τέλος στους εκβιασμούς και τις απειλές των απολύσεων και του κλεισίματος στο σταθμού», καταλήγει ο κ. Κωνσταντίνου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΦΟΡΙΑ, ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ, ΜΠΛΟΚΟ, ΑΘΗΝΑ 984


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!