Ασφυξία – 5.000 οι εγκλωβισμένοι στο λιμάνι του Πειραιά

Σχεδόν πέντε χιλιάδες με βάση την επίσημη καταγραφή του Συντονιστικού της κυβέρνησης είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που συνωστίζονται πλέον στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο απειλεί να μετατραπεί σε «νέα Ειδομένη» ενώ χθες εκδηλώθηκαν και επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες εγκλωβισμένων.

Στο μεταξύ, άρχισε να μεγαλώνει και πάλι ο αριθμός των νέων αφίξεων από την Τουρκία που μετρήθηκαν σε 670 άτομα ενώ το προηγούμενο τριήμερο ήταν μεταξύ 100-200 την ημέρα. Παρά την αύξηση των νέων αφίξεων, ο συνολικός αριθμός όσων παραμένουν στα νησιά μειώθηκε στα 7.271 άτομα έναντι 7.931 την προηγούμενη μέρα.

roes1

 

Αυτό σημαίνει ότι μεταφέρθηκαν πολλοί αλλοδαποί με πλοία στο λιμάνι του Πειραιά αλλά παρέμειναν εκεί με αποτέλεσμα να προκύπτει η μεγάλη αύξηση του αριθμού τους. Στο σύνολο της Αττικής, παραμένουν 13.592 άτομα έναντι 13.181 προχθές.

 

roes2

 

Στην Βόρεια Ελλάδα η εικόνα παραμένει σχεδόν αμετάβλητη καθώς παραμένουν εκεί συνολικά 23.814 άτομα έναντι 23.369 προχθές – δηλαδή σχεδόν οι μισοί από όσους βρίσκονται στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Το γενικό σύνολο είναι σήμερα 46.207 έναντι 45.570 την προηγούμενη μέρα.

 

roes3

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!