Ασφυκτικές πιέσεις για νέο μνημόνιο

Οι διαρροές που έγιναν μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, κατατείνουν στη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για σύγκρουση με την Τρόικα, λόγω των απαιτήσεων που ήδη εγείρονται από την πλευρά των πιστωτών για νέα μέτρα προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό των ετών 2014-2015 (1,5 + 3 δισ ευρώ κατά τις εκτιμήσεις τους). Το Μέγαρο Μαξίμου αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί νέο μνημόνιο, αφού άλλωστε δεν περνάει από την παρούσα Βουλή.

«Και οι προηγούμενες συσκέψεις και αυτές σκοπό είχαν να συντονιστούμε καλύτερα, να συντονίσει ο πρωθυπουργός την κυβέρνηση ενόψει της καθόδου της Τρόικας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας εξερχόμενος της σύσκεψης σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους.

«Η Τρόικα δεν σκλήρυνε στάση. Η στάση είναι η ίδια από την αρχή. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ούτε σκληρή ούτε μαλακή. Εμείς έχουμε επιχειρήματα, στέλνουμε ό,τι πρέπει να στείλουμε και θα έρθουν τις επόμενες μέρες» τόνισε ο υπουργός.

Ερωτώμενος αν η Τρόικα δεν δέχεται τα ισοδύναμά μας, ο κ Στουρνάρας ανέφερε: « Όχι, όχι δεν είπα ότι δεν τα δέχονται. Υπάρχουν ισοδύναμα και ισοδύναμα».

Ο κ.Στουρνάρας υπογράμμισε πως δεν έχει τεθεί θέμα υπογραφής του κ. Τσίπρα για το δάνειο ενώ στην ερώτηση ποια θα είναι τα μέτρα του 1,2 δισ. που θα προταθούν σε σχέση με το δημοσιονομικό του 2014, ανέφερε: «Θα τα δείτε».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΤΡΟΙΚΑ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!