Ασφαλιστικό: Επικουρικές τέλος και μεγαλοσυνταξιούχοι των 570 ευρώ

Ερχονται σαρωτικές ανατροπές στο ασφαλιστικό που θα δημιουργήσουν μια εντελώς νέα κατάσταση για τους συνταξιούχους και, κυρίως, για τους συνταξιούχους του μέλλοντος.

Η βασική αλλαγή που δρομολογείται είναι η ενοποίηση των ταμείων σε έναν ενιαίο φορέα που θα σχηματιστεί γύρω από το ΙΚΑ. Εκεί θα ενταχθούν όλοι, από τους δημοσιογράφους μέχρι τους γιατρούς και από τους δικηγόρους έως τους αυτοαπασχολούμενους.

Οι επικουρικές συντάξεις θα περάσουν στο παρελθόν αφού θα καταργηθούν τα επικουρικά ταμεία και θα καθιερωθεί η εθνική σύνταξη την οποία θα εγγυάται το κράτος και η οποία δεν θα υπερβαίνει τα 570 ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος περιέγραψε ένα χρονοδιάγραμμα με βάση το οποία η σταδιακή ενσωμάτωση των επικουρικών στις κύριες συντάξεις θα γίνει σε βάθος πενταετίας.

Μιλώντας στο 3ο συνέδριο του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου για την απασχόληση και την ασφάλιση, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συνέργειας κύριας και επικουρικής ασφάλισης, αλλά και της δημιουργίας ενός ενιαίου φορέα κοινωνικής ασφάλισης. Εμφατικά αναφέρθηκε στη δημιουργία εναλλακτικών (προσωπικών) επιλογών θεμελίωσης επιπρόσθετων ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μέσω επαγγελματικών ταμείων και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΡΟΒΕΡΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΜΕΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!