ΑΣΕΠ-προσλήψεις: Αλλαγές στη διαδικασία με νομοτεχνική βελτίωση Ξενογιαννακοπούλου (έγγραφα)  

Νομοτεχνική βελτίωση στο άρθρο 8 του νομοσχεδίου «Ενδυνάμωση Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), ενίσχυση και αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις», με την οποία δίνεται η δυνατότητα στην Ανεξάρτητη Αρχή να ζητά από τους υποψηφίους την κατάθεση και δικαιολογητικών εκτός από την αίτηση έφερε σήμερα στη Βουλή η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Συγκεκριμένα, μετά από σχετικό αίτημα του προέδρου του ΑΣΕΠ Ι. Καραβοκύρη η κ. Ξενογιαννακοπούλου δίνει την δυνατότητα  «με αιτιολογημένη απόφαση της μείζονος Ολομέλειας του ΑΣΕΠ να προβλέπονται εξαιρέσεις για συγκεκριμένες διαδικασίες πλήρωσης θέσεων». Υπενθυμίζεται ότι με το ν/σ για το ΑΣΕΠ καταργείται πλέον η κατάθεση δικαιολογητικών και «η αίτηση του υποψηφίου επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης για τα στοιχεία που αναφέρονται σε αυτήν».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο κ. Καραβοκύρης όσο και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΑΣΕΠ ζήτησαν την συγκεκριμένη πρόβλεψη επικαλούμενοι τα όσα συνέβησαν με την προκήρυξη 3Κ, όπου δεν κατατέθηκαν δικαιολογητικά από τους υποψήφιους μαζί με την αίτηση.

Η ΑΡΧΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

Η (ΣΗΜΕΡΙΝΗ) ΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΣΕΠ, ΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!