ασεπ-3κ-τροπολογία-παράταση-ολων-των-συ-393421
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 28.10.2019 | 22:15

ΑΣΕΠ-3Κ-Τροπολογία: Παράταση ΟΛΩΝ των συμβάσεων ζητούν συνδικαλιστές -Ποιοι κίνδυνοι εγκυμονούν

Την παράταση όλων των συμβάσεων των εργαζόμενων με τα προσωρινά της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ έως 31.12.2019, ζητούν συνδικαλιστές μετά την ψήφιση της τροπολογίας του υπουργείου Εσωτερικών που είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr. Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσης της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ, «Επειδή θεωρούμε δεδομένο ότι τα γραφεία προσωπικού δεν θα προχωρήσουν , ως οφείλουν πλέον από το νόμο, σε πράξεις ανανεώσεων των «υφιστάμενων» συμβάσεων μέχρι 31/12/2019, ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ».

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ειδικά για το μεγαλύτερο δήμο της χώρας, το δήμο Αθηναίων που δεν έχει ακόμη προχωρήσει στις προσλήψεις των επιτυχόντων των οριστικών πινάκων της 3Κ/2018, εφόσον έως την ερχόμενη Τετάρτη που λήγει και η πρώτη παράταση, δεν ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις, το θέμα θα τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

Η νομοθετική ρύθμιση που πέρασε προχθές από τη βουλή, και η οποία αποτελούσε πάγιο αίτημα της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ , δημιουργεί , καταρχήν, νέα δεδομένα για όσους Συναδέλφους βρίσκονται στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης (3Κ) και τυγχάνει να εργάζονται ακόμα, αφού κάποιοι Δήμοι (π.χ.Αθηνα) δεν έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία διορισμού των επιτυχόντων οριστικών αποτελεσμάτων.

Έτσι , σύμφωνα με την εν λόγω ρύθμιση, ΟΛΕΣ οι υφιστάμενες συμβάσεις που έχουν συναφθεί , βάσει των προσωρινών πινάκων κατάταξης , «παρατείνονται από την λήξη τους έως 31/12/2019».

Ως εδώ καλά…!!!

Είναι δεδομένο βέβαια ότι στη χώρα το αυτονόητο γίνεται…ζητούμενο.

Επειδή θεωρούμε δεδομένο ότι τα γραφεία προσωπικού δεν θα προχωρήσουν , ως οφείλουν πλέον από το νόμο, σε πράξεις ανανεώσεων

των «υφιστάμενων» συμβάσεων μέχρι 31/12/2019,

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ.

Για το Δήμο Αθηναίων (π.χ) θα πρέπει να υπάρξουν συναντήσεις, αρχικά ,με επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων , έτσι ώστε να «ασκηθούν» πολιτικές παρεμβάσεις σε υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου , για την τήρηση της νομιμότητας.

Επίσης εκκρεμεί ήδη έγγραφο αίτημα για συνάντηση και με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ως ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ξεκινάμε επαφές με επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Αθηναίων (Ρεππα,Βουλγαρακης, Καπερναρος,Κωνσταντινου) εντός του τριημέρου, και καλούμε τους Συμβασιούχους (3Κ) του Δήμου Αθηναίων , για το συντονισμό του αγώνα, να επικοινωνούν μαζί μας στο τηλέφωνο του

Γραφείου Τύπου (6932929376).

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΒΑΖΟΥΜΕ STOP ΣΕ

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ…