Αρχές Ιουνίου οι «δημοτικές διαδικτυακές Πύλες» σε 470 δήμους. Χρήστος Ζώης: Οι αιρετοί να στηρίξουν το έργο

470 δήμοι, κάτω των 20000 κατοίκων, αποκτούν «δημοτικές διαδικτυακές Πύλες», μέσα από το σχετικό έργο προϋπολογισμού 28.850.000 € που παρουσιάστηκε επίσημα σήμερα σε σχετική ημερίδα.
Μιλώντας στην ημερίδα ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε ότι στις αρχές Ιουνίου, το έργο θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες των δήμων για να εξυπηρετηθούν.
« Σε πρακτικό επίπεδο, μέσω της δημοτικής διαδικτυακής Πύλης παρέχονται για κάθε δήμο υπηρεσίες δυναμικής πληροφόρησης των πολιτών, αλληλεπιδραστικές υπηρεσίες, όπως ηλεκτρονικές αιτήσεις για έκδοση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων, αιτήματα και καταγγελίες πολιτών, ενημέρωση δικαιούχων κ.ά., καθώς και υπηρεσίες ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών συναλλαγών, όπως πληρωμή δημοτικού φόρου, πληρωμή προστίμων ΚΟΚ, πληρωμή τελών ύδρευσης κλπ.», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος

Χρήστος Ζώης: Να στηρίξουμε το έργο

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης σημειωσε ότι το έργο «αναβαθμίζει σημαντικά την εξυπηρέτηση των πολιτών, τις παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τον δημότη μέσα από τη δημιουργία μιας διαδικτυακής Πύλης Πληροφόρησης με Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες αμφίδρομης επικοινωνίας και συναλλαγών.
Προάγει το e-Democracy και αυξάνει τη συμμετοχή των δημοτών, των ΑΜΕΑ και των μεταναστών, στα τοπικά – δημοτικά ζητήματα μέσα από ηλεκτρονικά forum και on-line ψηφοφορίες ενισχύοντας στην πράξη τη δημοκρατική συμμετοχή
«.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών κάλεσε όλους τους ανθρωπους της αυτοδιοικησης να στηρίξουν το έργο » να το εμπλουτίσουν, να δρουν πλέον μέσα από τις δυνατότητες της Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ώστε το όφελος προς την κοινωνία να είναι πραγματικά πολλαπλάσιο του αρχικού σχεδιασμού«.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!