Αρβανιτόπουλος: Θα απορροφηθεί το 70% των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα

Τη διαβεβαίωση ότι το ότι το μέγιστο τμήμα των  2.000 εκπαιδευτικών που τέθηκαν χθες σε διαθεσιμότητα θα απορροφηθεί σε άλλες υπηρεσίες, έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Αρχικά ο υπουργός ανεφερε ότι «από αυτούς τους 2.000 έχουμε μεριμνήσει σε συμφωνία με το υπουργείο Υγείας, ώστε το 55-60% το οποίο αφορά επαγγέλματα υγείας να απορροφηθεί στον κλάδο της υγείας και οι υπόλοιποι είτε σε διοικητικές υπηρεσίες, αλλά έχουμε να κάνουμε και με ανθρώπους οι οποίοι ούτως ή άλλως ασκούν ελεύθερο επάγγελμα δηλαδή στον τομέα της αισθητικής, στον τομέα της κομμωτικής, άρα λοιπόν είναι πιο εύκολη η μετάβαση, αλλά και γι’ αυτούς νομίζω ότι το μεγάλο ποσοστό θα απορριφηθεί σε διοικητικές θέσεις. Και επίσης από όλους αυτούς, θα έχουμε και ωρομίσθιους οι οποίοι θα διδάξουν στα δημόσια ΙΕΚ ή θα διδάξουν και στα ΕΠΑΛ προκειμένου να αποφοιτήσουν οι μαθητές οι οποίοι έχουν πάρει την ειδικότητα αυτή η οποία καταργείται. Άρα θεωρώ ότι το μέγιστον τμήμα των ανθρώπων αυτών θα απορροφηθεί«, σημείωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό MEGA».

Ερωτηθείς ωστόσο εκ νέου  σχετικά με το ποσοστό της απορρόφησης και εάν το μέγιστον σημαίνει για παράδειγμα 70%, απάντησε «τουλάχιστον».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!