Αρβανιτόπουλος: Καλεί σε διάλογο πρυτάνεις και διοικητικούς υπαλλήλους

Σε διάλογο, αλλά με ανοικτά πανεπιστήμια, καλεί τις διοικήσεις των ΑΕΙ ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Για τη μία το μεσημέρι της Παρασκευής κλείστηκε η συνάντηση του υπουργού με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων που μπαίνουν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας. Παράλληλα, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΕΜΠ είναι προγραμματισμένες για την Παρασκευή η συνεδρίαση των Συγκλήτων τους αλλά και γενικές συνελεύσεις των διοικητικών υπαλλήλων τους.

Ως πρώτη αντίδραση, ο προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων, πρύτανης του ΑΠΘ , Γιάννης Μυλόπουλος, δήλωσε στο «Βήμα» ότι είναι θετικό το γεγονός ότι ο υπουργός Παιδείας καλεί τα πανεπιστήμια σε διάλογο. Το μέλος του προεδρείου της Συνόδου, πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πάρις Τσάρτας, δηλώνει όμως ότι εκτός των οκτώ πανεπιστημίων και των διοικητικών τους υπαλλήλων πρέπει να προσκληθεί επίσημα στο υπουργείο Παιδείας και η Σύνοδος Πρυτάνεων.

«Σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μετά την απογραφή τους, τη μοριοδότηση από τον ΑΣΕΠ και την απόφαση του τριμελούς ειδικού υπηρεσιακού συμβουλίου» αναφέρει στη δήλωσή του που εξέδωσε την Πέμπτη ο κ. Αρβανιτόπουλος.

«Καλώ αύριο τις Πρυτανικές Αρχές των οκτώ Ιδρυμάτων σε διάλογο, προκειμένου η Πολιτεία και το Υπουργείο να τους συνδράμουν στην διαδικασία της διοικητικής αναδιάρθρωσης που πρέπει να ακολουθήσουν. Καλώ επίσης σε διάλογο τους διοικητικούς υπαλλήλους των Ιδρυμάτων που συμμετείχαν στην διαθεσιμότητα, για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες διαϊδρυματικής κινητικότητας και της επανατοποθέτησης των περισσοτέρων σε φορείς του δημοσίου.Ο διάλογος προϋποθέτει ανοικτά Πανεπιστήμια, που είναι καθολική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας» καταλήγει η δήλωση του υπουργού Παιδείας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΕΡΓΙΑ, ΑΕΙ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!