Αρβανιτόπουλος: Επείγουσα ανάγκη η εφαρμογή του Σχεδίου «Αθηνά»

Επείγουσα προτεραιότητα χαρακτήρισε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος την υλοποίηση του σχεδίου «Αθηνά», ώστε -όπως είπε- οι φοιτητές τον Σεπτέμβριο να μη φοιτούν σε «ιδρύματα-πουκάμισα αδειανά», αλλά και να έχουν πτυχία ανταγωνιστικά.

Είπε ακόμη πως ακολουθείται κατά γράμμα η διαδικασία, όπως νομοθετήθηκε από τον νόμο 4009, που ψηφίστηκε από συντριπτική πλειοψηφία βουλευτών, και που προβλέπει την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων.

Ο υπουργός Παιδείας απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος αν και παραδέχθηκε πως «μικροκομματικοί, τοπικιστικοί και ψηφοθηρικοί» λόγοι γέμισαν πόλεις και κωμοπόλεις με τμήματα ΤΕΙ και ΑΕΙ, υποστήριξε πως ο χρόνος που επιλέχθηκε για να γίνει η προσπάθεια εξορθολογισμού του ακαδημαϊκού χάρτη δεν είναι ο κατάλληλος.

«Επειγόμαστε από τον χρόνο. Ο διάλογος δεν ήταν προσχηματικός, είδαμε τις αστοχίες και τις διορθώνουμε. Θέλουμε να συνδέσουμε τον αναπτυξιακό χάρτη με τον ακαδημαϊκό. Και πρέπει να κάνουμε αυτό το βήμα. Δεν θεωρώ ότι ολοκληρώνεται η μεταρρύθμιση, αλλά είναι το πρώτο βήμα μιας αναγκαίας διόρθωσης», απάντησε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΩΤΗΣΗ, ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]