Αρβανιτόπουλος: Διασφαλίζονται όλες οι θέσεις των «διαθέσιμων» εκπαιδευτικών

Σε οργανισμούς δημόσιας υγείας και ΙΕΚ θα μεταφερθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό που εντάχθηκε σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Αυτό διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Παράλληλα ο κ. Αρβανιτόπουλος προανήγγειλε ότι στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο θα κατατεθεί ρύθμιση με την οποία θα κατοχυρώνονται οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών, δίνοντας τέλος στην σύγχυση και στην αδιαφάνεια που επικρατούσε.

Ακόμα, ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε ότι στο θέμα αξιολόγησης των διοικητικών υπαλλήλων το υπουργείο Παιδείας είναι σε διάλογο με τα πανεπιστήμια διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν αφορά τα τεχνολογικά ιδρύματα.

«Όλοι παροικούμε στην Ιερουσαλήμ. Γνωρίζουμε ότι δύο – τρία πανεπιστήμια έκαναν αθρόες μονιμοποιήσεις. Εμείς δεν ερχόμαστε να ζητήσουμε οριζόντια μέτρα. Αξιοποιούμε το προσωπικό και θα υπάρξει συνεργασία με τα ιδρύματα για να δούμε που υπάρχουν υπεράριθμοι και που υπάρχουν κενά για να τα καλύψουμε», τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΗ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!