Αργία, τελικά, για το δημόσιο η 8η Ιουνίου

Κανονικά θα ισχύσει για την πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων (και βεβαίως των υπαλλήλων των δήμων και των νομαρχιών) η αργία του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με πληροφορίες της «αυτοδιοίκηση gr».

Παρότι, η σχετική φημολογία που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα για μεταφορά της την επόμενη, Δευτέρα 15 Ιουνίου, λόγω των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου, μετά και τη σχετική ανακοίνωση για τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, είχε κάποια βάση, δεν πρόκειται να γίνει πραγματικότητα.

Ως είθισται, ο δημόσιος τομέας θα παραμείνει κλειστός την 8η Ιουνίου, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος. Οι μόνοι υπάλληλοι που θα εργαστούν θα είναι όσοι έχουν άμεση εμπλοκή με την εκλογική διαδικασία, δηλαδή κυρίως αυτοί του υπουργείου Εσωτερικών και των νομαρχιών όλης της χώρας. Όπως έλεγε στην αυτοδιοίκηση gr στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών, πρόκειται για τους υπαλλήλους που θα λάβουν το εκλογικό επίδομα.

Πάντως, το θέμα της μεταφοράς της αργίας δεν ήταν μόνο φημολογία, καθώς στο υπουργείο Εσωτερικών συζητήθηκε αυτό το ενδεχόμενο λόγω των ευρωεκλογών, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν προχώρησε, καθώς θεωρήθηκε ότι θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα απ’ όσα θα έλυνε.

Και όπως έλεγε συνδικαλιστικό στέλεχος στην «αυτοδιοίκηση gr», «από τη στιγμή που μια τέτοια απόφαση δεν ελήφθη πριν από 15-20 ημέρες με στόχο εκτός των άλλων να μειωθεί και η αποχή, αποκλείεται να ληφθεί τώρα ανατρέποντας τα σχέδια χιλιάδων εκδρομέων του τριημέρου, με ότι αυτό σημαίνει για την κυβέρνηση παραμονές εκλογών».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση