«Απόβαση» Κινέζων (και) στην Ελλάδα για αγορές ακινήτων

Την όρεξη πολλών Κινέζων να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες μεσογειακές χώρες (Κυπρος, Ισπανία, Πορτογαλία) έχει ανοίξει η  χορήγηση άδειας παραμονής σε όσους αποκτούν περιουσία πάνω από συγκεκριμένο ποσό.

Στην Ελλάδα αρκεί κάποιος να αγοράσει ακίνητο αξίας ανω των 250.ο0ο ευρώ για να αποκτήσει πενταετή άδεια διαμονή, όπως αναφέρεται στο άρθρο 6 του ν. 4146/2013, για το οποίο πρόσφατα το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε διευκρινιστική εγκυκλιο (δείτε περρισσότερα εδω).

Σύμφωνα με τη Bloomberg, το ενδιαφέρον στην Κίνα αυξάνεται ραγδαία καθώς οι τιμές έχουν υποχωρήσει σημαντικά λόγω της κρίσης στην κτηματαγορά. Αυτό κάνει τις τιμές των κατοικιών στη Νότια Ευρώπη πολύ πιο ελκυστικές σε σχέση με την Κίνα, καθώς με 300 χιλ. ευρώ μπορεί κανείς να αγοράσει σπίτι 200 τ.μ. που βλέπει σε θάλασσα. Με το ίδιο ποσό ένας Κινέζος αγοράζει διαμέρισμα 68 τ.μ. στο κέντρο της Σαγκάης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό που πρέπει να διαθέτει κανείς για την πρώτη αγορά κατοικίας στην Κύπρο ανερχεται στα 300.000 ευρώ ενώ στην Πορτογαλία το όριο είναι 500.000 ευρώ. Αντίθετα στη Βρετανία παρέχονται ειδικές βίζες για αγορές πάνω από 1 εκατ. λίρες, γεγονός που οι πλούσιοι Κινέζοι δε θεωρούν ελκυστικό.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΑΚΙΝΗΤΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΚΙΝΕΖΟΙ, ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]