Αποστόλου: Πώς θα δουλέψουν άνεργοι του ΟΑΕΔ σε κονσερβοποιίες

Tην δυνατότητα που θα δοθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε ανέργους του ΟΑΕΔ, να εργαστούν την περίοδο του καλοκαιριού σε κονσερβοποιίες, χωρίς να χάσουν τα δικαιώματά τους ως εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ , ανεφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου.

«Θα δούμε και μέσα από τις διαδικασίες και σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας, ιδιαίτερα, να εργαστούν ακόμα και στη συγκομιδή των αγροτικών προϊόντων, μάλιστα, κάνοντας και ένα βήμα πιο πέρα, να δούμε ακόμη και ένα κομμάτι των προσφύγων που βρίσκονται αυτή την ώρα στη χώρα μας να απασχοληθεί. Όμως έχουμε ένα εργόσημο για τον αγροτικό χώρο και όλες αυτές οι διαδικασίες θα πληρώνονται μέσω εργοσήμου, γιατί πρέπει οπωσδήποτε ένα ελάχιστο ασφάλιστρο να υπάρχει και βεβαίως αυτούς τους ανθρώπους να τους ικανοποιούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αποστόλου, που εγκαινιάζει σήμερα το απόγευμα την 3η Διεθνή Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών «Freskon» (27 με 29 Απριλίου) που διοργανώνεται από την ΔΕΘ-Helexpo, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η Freskon μπαίνει σε περίοδο ωριμότητας και έχει εδραιωθεί και μάλιστα -όπως είπε- «με εντυπωσιακά αποτελέσματα, δεδομένου ότι αν το δούμε συνολικά – ως χώρα το 2016 είχαμε ρεκόρ εξαγωγών στα φρούτα και τα λαχανικά. Ξεπεράσαμε 1,5 εκατ. τόνους και αντιλαμβάνεστε ότι όλα αυτά, σε όλες θα έλεγα τις εταιρείες και τις επιχειρήσεις που έχουν σχέση με τις εξαγωγές, οφείλουμε ένα ευχαριστώ».

«Έχουμε ήδη βοηθήσει, ενισχύοντας την προώθηση των εξαγωγών να στραφούν προς άλλες χώρες» είπε, αναφερόμενος στο εμπάργκο με τη Ρωσία και πρόσθεσε πως η συνέχεια των επαφών τόσο του ίδιου του πρωθυπουργού, όσο και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων και επιχειρηματικών παραγόντων που δραστηριοποιούνται στον χώρο, αναμένεται θετική, καθώς, ήδη, «σε επαφές όπως με χώρες Μέσης Ανατολής το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό».

Αναφερόμενος στη συζήτηση που διεξάγεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το ελληνικό πρόγραμμα, ο υπουργός επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «ήδη έχει δημιουργηθεί μια πραγματικότητα, μια εικόνα όπου πλέον, μέχρι τέλος Μαίου θα έχουμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Εκείνο που είναι εξόχως θετικό είναι ότι πλέον, όχι μόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά γενικότερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ακόμα και διεθνείς οργανισμοί δικαιώνουν την Ελλάδα και μάλιστα μέχρι το σημείο να λένε ότι κακώς εφαρμόστηκαν όλα αυτά τα χρόνια τόσο αυστηρά μέτρα».

Ο κ. Αποστόλου σημείωσε ακόμα, ότι «εμείς βλέπουμε την επόμενη μέρα» η οποία θα αποτελέσει, κατά τον ίδιο, και το σημείο που θα δοθεί έμφαση «σ’ αυτό που έχει ανάγκη η χώρα μας και (αυτό) είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση. Σ’ αυτή τη διαδικασία ο αγροτικός χώρος θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΑΕΔ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!