Αποστάσεις Μπαλάφα από Τσίπρα για την απλή αναλογική στους ΟΤΑ

Σε διαφορετικό μήκος κύματος από την ομιλία του πρωθυπουργού την Κυριακή στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας αναφορικά με το σύστημα εκλογής στην Αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα, ενώ ο Α. Τσίπρας υποστήριξε ότι «μετά την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις βουλευτικές εκλογές θα καθιερώσουμε σύστημα απλής αναλογικής και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», ο κ. Μπαλάφας εμφανίστηκε πολύ πιο συγκρατημένος: «Εξετάζονται διάφορες σκέψεις, κυρίως στην κατεύθυνση αναλογικότερης εκλογής, όλα όμως θα αποφασιστούν μετά από ανοιχτό διάλογο και διαβούλευση με δήμους, περιφέρειες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, διαδικασία που εφαρμόστηκε και πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΣ», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σήμερα στην προσυνεδριακή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου.

Παράλληλα, αναφορικά με το χωροταξικό του Καλλικράτη τόνισε ότι «αν υπάρξουν τροποποιήσεις στο χάρτη των ΟΤΑ θα εξεταστεί αργότερα με κριτήρια την εγγύτητα και την αποτελεσματικότητα και όχι γενικευμένες αλλαγές. Χρειαζόμαστε ισχυρούς και αποτελεσματικούς δήμους αλλά έτσι δομημένους ώστε να εξασφαλίζουν  το στοιχείο της εγγύτητας, που είναι σύμφυτο με την Αυτοδιοίκηση», κατέληξε.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ, ΜΠΑΛΑΦΑΣ, ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!