Αποσύρουν το σύνολο της αστυνομικής δύναμης από την πάταξη της εγκληματικότητας για να φυλάνε ΜΕΤΡΟ και επισήμους

Απίστευτες και εξωπραγματικές είναι οι αποφάσεις της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. έναντι της φύλαξης των πολιτών από την διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα.

Αντί να υπάρξει σχεδιασμός και στρατηγική για την ενίσχυση των μοναδικών «όπλων» που έχουν μείνει έναντι της εγκληματικότητας, έστω και …«ξεδοντιασμένων» από πλευράς αριθμών, αστυνομικών που υπηρετούν στην Άμεση Δράση και την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., οι … «φωστήρες» επέλεξαν να ριχθεί η πλειονότητα των δυνάμεων της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Άμεσης Δράσης και της ΟΠΚΕ σε στατικές φρουρές των σταθμών ΜΕΤΡΟ, του Hilton και άλλων πιθανών στόχων αναρχικών, για να γλιτώσουν νέες επιθέσεις από τα …παιδιά των Εξαρχείων.

Αποστολή δηλαδή που θα μπορούσε κάλλιστα να είχε ανατεθεί σε ομάδες ΥΜΕΤ και ΜΑΤ και όχι στους μοναδικούς αστυνομικούς που αποστολή τους είναι να τρέξουν όπου οι πολίτες τους καλούν και κινδυνεύουν…

Σύμφωνα με καταγγελίες αστυνομικών που περιήλθαν σε γνώση του News247, μετά τις απανωτές επιθέσεις αντιεξουσιαστών που προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε σταθμούς ΜΕΤΡΟ και ύστερα από τις καταδρομικές επιθέσεις των μελών του Ρουβίκωνα, οι επιτελείς αποφάσισαν να διατεθεί το σύνολο των αντρών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της ΟΠΚΕ, η πλειονότητα των ανδρών της Άμεσης Δράσης και άντρες της Κρατικής Ασφάλειας (των μόνων δηλαδή που είναι αρμοδιότητά τους) στην φύλαξη των σταθμών ΜΕΤΡΟ και άλλων στατικών στόχων, όπως το Hilton όπου γίνονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Για παράδειγμα, τις βραδινές ώρες που υπάρχει και η μεγαλύτερη ανάγκη, από τις 17 ομάδες δίκυκλης αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), οι 15 έχουν επωμιστεί αυτόν τον ρόλο τα τελευταία τρία 24ωρα και εν ολίγοις είναι ζήτημα αν σε κάθε τομέα της Πρωτεύουσας έχει μείνει ένα και μόνο ένα διαθέσιμο περιπολικό της Άμεσης Δράσης για να κάνει την δουλειά για την οποία προορίζεται, δηλαδή την προστασία του βαριά φορολογούμενου και ανυπεράσπιστου από τους κακοποιούς, πολίτη…

Όλοι οι υπόλοιποι φυλάνε αυτόματους πωλητές εισιτηρίων και τροϊκανούς για να μην δεχτούν επιθέσεις από τους αντιεξουσιαστές…, την στιγμή που υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις γι αυτή την δουλειά και με αυτό το αντικείμενο.
Πρόκειται για πρωτοφανείς αποφάσεις σε βάρος της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. από την ίδρυσή της και μετά και σε βάρος της ίδιας της κοινωνίας… Για να γίνει αντιληπτό, μόνο για την περιφορά της Αντζελίνας Τζολί χρειάστηκε να σπαταληθούν δυνάμεις της Άμεσης Δράσης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δίχως προηγούμενο την στιγμή που υπάρχει συγκεκριμένη Υπηρεσία της Αστυνομίας γι αυτή την δουλειά, την προστασία των VIP δηλαδή.

Πρόκειται για σοβαρότατα λάθη στον σχεδιασμό της Αστυνόμευσης με σοβαρές συνέπειες για την κοινωνία και παρότι είμαστε ενήμεροι για την ακρίβεια των αριθμών, δεν θα αναφερθούμε περαιτέρω για το ποιες περιοχές μένουν δίχως έναν αστυνομικό για πολύ ευνόητους λόγους.

Πηγή: news247.gr

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΕΤΡΟ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΦΥΛΑΞΗ, ΕΠΙΣΗΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!