Απόψεις για τις θεσμικές αλλαγές αντάλλαξαν Ραγκούσης – Τσάτσoς

Συνάντηση με τον συνταγματολόγο καθηγητή και πρόεδρο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δημήτρη Τσάτσο είχε ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γ. Ραγκούσης. Ο υπουργός, άκουσε, όπως τόνισε σε δηλώσεις του, τις απόψεις του κ. Τσάτσου επί όλων των θεμάτων που άπτονται των θεσμικών πρωτοβουλιών που πρόκειται η κυβέρνηση να αναλάβει το προσεχές διάστημα.

«Ήταν για μένα πάρα πολύ χρήσιμο και ουσιαστικό το γεγονός ότι έχουμε πια τις απόψεις αυτές υπόψη μας και, επίσης, να πω ότι αυτές οι απόψεις δεν προέρχονται μόνο από τον Συνταγματολόγο Καθηγητή κ. Τσάτσο, αλλά και από τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΤΑ, το οποίο έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά, μελέτες πάρα πολλές για το μεγάλο κομμάτι που έχει να κάνει με τη Νέα Αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης, του κράτους και των μεταξύ τους σχέσεων. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον αγαπητό κ. Καθηγητή που είχα την ευκαιρία να ακούσω τις απόψεις του και να πω ότι ήταν για εμάς πάρα πολύ χρήσιμες και ουσιαστικές», δήλωσε. 

Από την πλευρά του, ο κ. Τσάτσος τόνισε «ζω θεσμικά βήματα που χρόνια δεν έχουν γίνει και που εμπίπτουν κατ’ ανάγκη στην καθημερινή μου και επιστημονική απασχόληση. Είναι αυτονόητο ότι εφόσον η πολιτεία κρίνει ότι θα μπορούσα κάτι να προσφέρω είμαι στη διάθεσή της πολιτείας ως επιστήμων και φυσικά ως ένας πολίτης ενταγμένος στο χώρο αυτό. Έχω αισιοδοξία. Θέλει μελέτη, θέλει δουλειά, σοβαρότητα και θέλει ειλικρίνεια. Επειδή αυτά συντρέχουν, είμαι αισιόδοξος ότι οι θεσμικές πρωτοβουλίες θα πάνε καλά».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!