Αποπομπή Μανιτάκη εδώ και τώρα θέλει η τρόικα

Μπορεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, μετά το χαιρετισμό του στο ΕΚΔΔΑ, να είπε προς τος δημοσιογράφους ότι «το Δημόσιο δεν είναι το “αγκάθι” στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα», ωστόσο, και οι δανειστέςμετά τα στελέχη του Μαξίμου, όπως έγραψε παλαιότερα η aftodioikisi.gr– έχουν άλλη άποψη: θεωρούν ότι δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της χώρας προς αυτούς και θα ζητήσουν την άμεση απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση.

Όπως σημειώνει το newmoney.gr, οι κκ. Τόμσεν, Μαζούχ, Μόρς και Τράα δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από τη στάση που εχει κρατήσει ο υπουργός της ΔΗΜΑΡ τους τελευταίους μήνες, όσον αφορά στη μνημονιακή δέσμευση των απολύσεων ή «έξοδο για σημαντικό μέρος» των 25.000 υπαλλήλων του Δημοσίου που πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα εντός του έτους (σ.σ.; πλειστάκις ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης έχει βάλει «πλάτες» για να στηρίξει τον υπουργό του).

«Θα θέσουμε στον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά θέμα αποχώρησης του κ. Μανιτάκη. Δε γίνεται ένας υπουργός να μην τηρεί τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα μέσω του μνημονίου», είπε σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις ένας εκ των επικεφαλής της τρόικας. «Ούτε όλοι οι επίορκοι υπάλληλοι έχουν φύγει. Αυτό το οποίο κάνουν τα στελέχη του υπουργείου σε όλες τις συναντήσεις μας είναι ότι οι δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν», είπε άλλο στέλεχος της τρόικας, και μάλιστα με δηκτικό τρόπο όταν αναφέρθηκε στο ζήτημα. «Η μόνιμη επωδός τους είναι ότι “Θα είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας”, αλλά συνεχώς αργούν να εφαρμόσουν τα όσα έχει υποσχεθεί η ελληνική κυβέρνηση», υπογραμίζουν οι δανειστές.

Ο Α. Μανιτάκης στην τελευταία επίσκεψη της τρόικας διαβεβαίωσε τους επικεφαλής της ότι το θεσμικό πλαίσιο της διαθεσιμότητας είναι νομικά «καλυμμένο», ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της εφεδρείας στην οποία με δικαστικές αποφάσεις σημαντικός αριθμός υπαλλήλων επέστρεψε στις θέσεις του.

Με πληροφορίες από newmoney.gr

Διαβάστε επίσης:
Δημόσιο: Δείχνουν την έξοδο σε Μανιτάκη, διαθέσιμους
Μανιτάκης: Το Δημόσιο δεν είναι το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις
Οι «απρόθυμοι» Γιούρι και Αντώνης
Κουβέλης: Στήριξη σε Μανιτάκη και πρόγραμμά του για διαθεσιμότητα
«Καρφιά» Στουρνάρα στο Μανιτάκη για απολύσεις
Τελεσίγραφο τρόικας: Δεν προχωράμε χωρίς απολύσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΡΟΙΚΑ, ΑΠΟΠΟΜΠΗ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!