Απονεμήθηκαν τα «Βραβεία Τουρισμού» στην Πάτρα - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
28
Οκτώβριος
Back

Απονεμήθηκαν τα «Βραβεία Τουρισμού» στην Πάτρα

Η Περιφέρεια δυτικής Ελλάδος, στο πλαίσιο του έργου «Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας δυτικής Ελλάδος», διοργάνωσε την Τρίτη, στην Πάτρα, τα «Βραβεία Τουρισμού 2009», μια εκδήλωση που αποτελεί τμήμα της υλοποίησης της δράσης «Βράβευση επιχειρήσεων, φορέων και προσωπικοτήτων που έχουν συμβάλλει στην τουριστική προβολή της δυτικής Ελλάδας».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος με στόχο να καθιερωθεί ως θεσμός στα επόμενα χρόνια και είναι επίσης η πρώτη στο είδος της που διοργανώνεται από κρατικό φορέα στη χώρα μας. Την εκδήλωση προλόγισε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας δυτικής Ελλάδος Σπύρος Σπυρίδων, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Γιώργος Κοντογιάννης.

«Ο τουρισμός αποτελεί μια από τις πιο προσοδοφόρες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομικές δραστηριότητες του πλανήτη. Στη χώρα μας, μάλιστα, συνεισφέρει κατά τουλάχιστον 18% στο ΑΕΠ, αποτελώντας πραγματικά το στυλοβάτη της εθνικής μας οικονομίας» τόνισε ο γ.γ. Όπως είπε προτεραιότητα «είναι η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της δυτικής Ελλάδας, με κάθε διαθέσιμο τρόπο, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης».

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργείται ειδική «Επιτροπή Τουριστικής Στρατηγικής και Ανάπτυξης», η οποία θα είναι το κορυφαίο συντονιστικό όργανο σχεδιασμού και υλοποίησης της τουριστικής μας πολιτικής σε επίπεδο περιφέρειας, κατά τα πρότυπα της οργάνωσης και λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού.

«Υλοποιούμε σειρά πρωτοβουλιών για την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, εντός και εκτός συνόρων. Αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός του έργου της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας δυτικής Ελλάδος, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνεται και η διοργάνωση των ‘Βραβείων Τουρισμού 2009’» τόνισε ο Σπ. Σπυρίδων.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!