Απομακρύνονται οι εγκαταστάσεις της BP από το Πέραμα

Σε συμφωνία με την ΕΛΠΕ Α.Ε για το οριστικό κλείσιμο των δεξαμενών αποθήκευσης καυσίμων της BP Hellas, στο Πέραμα, ήρθε το υπουργείο Ανάπτυξης, σε συνέχεια της συμφωνίας μεταξύ των εταιρειών ΕΛΠΕ ΑΕ και BP Hellas για την μεταβίβαση της πλειονότητας της εμπορικών δραστηριοτήτων της δεύτερης προς την πρώτη, η οποία τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε μετά από συνεργασία του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Κωστή Μουσουρούλη, με τη διοίκηση της ΕΛΠΕ ΑΕ. Παράλληλα, συζητήθηκε η συνδρομή της ΕΛΠΕ ΑΕ στην προσπάθεια της Πολιτείας να βρεθεί οριστική και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την λειτουργία εγκαταστάσεων αποθήκευσης και διακίνησης πετρελαιοειδών προϊόντων των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών στην περιοχή του Περάματος.

«Η ανάπτυξη του αστικού ιστού στην περιοχή του Περάματος κατά τις τελευταίες δεκαετίες, έχει, πράγματι, οδηγήσει την τοπική κοινωνία να θέτει θέμα παραμονής των εγκαταστάσεων», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε: «για τη μετεγκατάσταση των δεξαμενών πρέπει να αντιμετωπιστεί πλήθος τεχνικών, οικονομικών, ιδιοκτησιακών και άλλων ζητημάτων, χωρίς να διαταράσσεται η επάρκεια του ανεφοδιασμού και, επομένως, η οικονομική δραστηριότητα στο λεκανοπέδιο».

Να σημειωθεί ότι η παρουσία των πετρελαϊκών εταιρειών στην περιοχή έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των κατοίκων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!