απολύσεις-ανεμβολίαστων-και-από-τον-β-373353
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 14.07.2021 | 22:50

Απολύσεις ανεμβολίαστων και από τον Βορίδη -Ανησυχία στο Δημόσιο

Παρά την αναδίπλωση της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου, ακόμη ένας υπουργός κάνει λόγο για απολύσεις ανεμβολίαστων. Πρόκειται, μάλιστα, για τον αρμόδιο για το Δημόσιο υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ προανήγγειλε ρύθμιση που θα νομιμοποιεί απολύσεις για όσους δεν εμβολιαστούν.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης είπε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει ρύθμιση σε αυτό και νομίζω ότι θα υπάρξει και ρύθμιση. σε αυτό προσωπικά έχω την άποψή μου θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει ρύθμιση για μένα η έννοια της αναστολής είναι αυτός μία έννοια μεταβατικότητας και προσαρμογής. Αλλά εν συνεχεία είναι προφανές ότι αυτό θα αποτελεί μία υγειονομική υποχρέωση. Παρεμπιπτόντως αυτό δεν είναι πρωτοφανές οι εργαζόμενοι παραδείγματος χάρη σε καταστήματα εστίασης είναι σαφές ότι τηρούν έχουνε και υγειονομικά πιστοποιητικά και πιστοποιήσεις της καλής τους υγείας. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που έχει συγκεκριμένα νοσήματα να παει να εργαστεί σε μια κουζίνα. Για προφανείς λόγους άρα λοιπόν αυτές οι υποχρεώσεις υγειονομικές που συνδέονται ορισμένα επαγγέλματα θα υπάρξουν ως υποχρέωση και για την αντιμετώπιση της πανδημίας για ορισμένα επαγγέλματα. Αν κάποιος δεν έχει αυτές τις προϋποθέσεις, είναι προφανές ότι θα βρίσκεται σε παραβίαση της συμβάσεως εργασίας του».

Ερωτηθείς, δε, αν αυτό σημαίνει απόλυση, πρόσθεσε με έμφαση: «Ε βέβαια, άμα δεν τηρεί αυτά που λέει ο νόμος για την εργασία του».

Καθόλου τυχαία η διατύπωση

Υπενθυμίζεται ότι η αρμόδια για τις κοινωνικές δομές, απ’ όπου ξεκινά το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού, υφυπουργός Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου, είχε τονίσει ότι: «Όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν μετά από κάποιο διάστημα θα απολυθούν». Και μετά τις αντιδράσεις, έκανε λόγο για «λάθος διατύπωση».

Ωστόσο, οι νέες δηλώσεις προς αυτή την κατεύθυνση του υπουργού Εσωτερικών (και νομικού) Μάκη Βορίδη, καταδεικνύουν πως η «διατύπωση» Μιχαηλίδου δεν ήταν τυχαία.

Μάλιστα, συνδικαλιστές του Δημόσιου με τους οποίους συνομίλησε η aftodioikisi.gr, εξέφραζαν την έντονη ανησυχία τους για τις δηλώσεις Βορίδη: “Άλλο να το λέει η Δόμνα και άλλο ο Βορίδης, που είναι και νομικός και, κυρίως, αρμόδιος για το Δημόσιο”, τόνιζαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δημόσιο: Στοχοθεσία, αξιολόγηση διευθυντών & μπόνους παραγωγικότητας εντός του 2022 -Πώς συνδέονται