Απολυμένοι συμβασιούχοι Υπηρεσίας Ασύλου: Επιστροφή στην εργασία -Θετική δικαστική απόφαση

Προσωρινή διαταγή κέρδισαν 14 απολυμένοι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου. Έτσι επιστρέφουν στην εργασία τους μετά από σχεδόν 4,5 μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι με από 23/4/20 απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, δεν είχαν ανανεωθεί οι συμβάσεις τους.

Το γεγονός είχε οδηγήσει σε απεργία διαρκείας το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων στην Υπηρεσία Ασύλου. Το οποίο κατήγγειλε συνδικαλιστικές διώξεις. Κι αυτό γιατί οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι εργάζονται στην Υπηρεσία Ασύλου από το 2014-5. Ήταν ιδρυτικά μέλη του Σωματείου, πρώην και νυν μέλη του Δ.Σ, του Σωματείου, έμπειροι/ες υπάλληλοι και πιστοποιημένες/οι εκπαιδεύτριες/ες.

«Το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, βρίσκεται σε διαρκείς και επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση της ανανέωσης των συμβάσεων όλου ανεξαιρέτως του προσωπικού, παλεύοντας για τη μονιμοποίηση όλων και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Υπηρεσία Ασύλου, ενώ έχει πάρει ξεκάθαρη θέση τόσο για τα δικαιώματα των προσφύγων και των αιτούντων/σών άσυλο όσο και για τη νέα νομοθεσία. Όσο και αν αυτή ακριβώς η δράση μας ενοχλεί, εμείς θα παραμένουμε αταλάντευτοι/ες στα δίκαια αιτήματα μας», τόνιζαν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωση του περασμένου Απριλίου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, 14 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!