Απολύσεις: Ξεκίνημα από 73 μικρούς φορείς - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
29
Νοέμβριος
Back

Απολύσεις: Ξεκίνημα από 73 μικρούς φορείς

Από 73 φορείς – ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα οι οποίοι είχαν αξιολογηθεί από το τον περασμένο Φεβρουάριο και είχε προταθεί η κατάργησή τους θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι απολύσεις των 4.000 δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2014.

Αν και η λίστα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται , κυρίως,  για μικρά Ινστιτούτα, αθλητικά κέντρα κλπ  για πολλά από τα οποία πάντως υπάρχουν ενστάσεις από τα αρμόδια υπουργεία και γι’ αυτό θα γίνει και πάλι αξιολόγηση – εξπρές σκοπιμότητας της ύπαρξής τους.

«Λουκέτο» σε διψήφιο αριθμό φορέων έως τον Ιούνιο

Όπως έλεγαν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην aftodioikisi.gr «είναι θέμα των υπουργείων και γενικότερα της κυβέρνησης και όχι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ποια ΝΠΙΔ θα καταργηθούν, καθώς δεν ανήκουν σ’ εμάς».

Στόχος πάντως, είναι να επισπευσθούν οι διαδικασίες, ώστε μέχρι τον Ιούνιο που θα επανέλθουν οι εκπρόσωποι της τρόικας θα έχει κλείσει διψήφιος αριθμός φορέων και να έχουν οδηγηθεί είτε σε απόλυση με αποζημίωση είτε σε εθελούσια έξοδο με την εξαγορά τριών πλασματικών ετών, οι υπάλληλοί τους.

Δημόσιο: «Κλείνει» και τυπικά στη συνάντηση Στουρνάρα – Τόμσεν

Το θέμα του δημοσίου που αποτελούσε την τελευταία εκκρεμότητα για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ αναμένεται να «κλείσει» και τυπικά κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τον επικεφαλής της τριμερούς Π. Τόμσεν.

Διαβάστε επίσης

Δημόσιο: Οι 4 «δεξαμενές» των «αναγκαστικών αποχωρήσεων»

Στο «στόχαστρο» οι υπάλληλοι των Νομικών Προσώπων

Συμφωνία για 15.000 απολύσεις αλλά με… μέτρο

Διαθεσιμότητα: Στον «προθάλαμο» 13.000 υπάλληλοι 700 φορέων

Περισσότερα για απολύσεις

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!