Αποκλίσεις σε φορολογικό και ασφαλιστικό στη «μάχη» κυβέρνησης – θεσμών

Χωρίς ουσιαστική προσέγγιση τόσο στο φορολογικό, όσο και στο ασφαλιστικό, ολοκληρώθηκαν οι σημερινές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών. Μάλιστα, αποχωρώντας από την αίθουσα των συναντήσεων, τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν λόγο για «τζαρτζαρίσματα» μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των πιστωτών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής, σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο, στο φορολογικό δεν υπήρξε προσέγγιση, παρά την αρχική αισιοδοξία των στελεχών υπουργείου Οικονομικών ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία ακόμη και σήμερα. Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά εμμένει στην πρόταση της για αφορολόγητο όριο στις 9.545 ευρώ, ενώ αντίθετα οι πιστωτές επιμένουν για αφορολόγητο μεταξύ 7.000 και 8.000 ευρώ, με το φορολογικό κλιμάκιο του 32% να αρχίζει από τις 22.000 ευρώ.

Στο ζήτημα του ασφαλιστικού, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, τόνισε ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί και αύριο, αλλά επισήμανε ότι εξακολουθούν να υφίστανται οι χαώδεις διαφορές για τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, την ανταποδοτικότητα εισφορών- παροχών και τις περικοπές στις κύριες συντάξεις.

Αύριο οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης και Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, θα συναντηθούν εκ νέου με τους εκπροσώπους των θεσμών, στην προσπάθεια να εξευρεθεί ένας κοινός τόπος πριν από την αναχώρηση των πιστωτών από την Αθήνα.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των αυριανών συναντήσεων έχει ως εξής:

Θέματα Δικαιοσύνης (12.00), Ασφαλιστικό (13.00), Δημοσιονομικό Πλαίσιο (16.00) και Χρηματοοικονομικά (19.00).

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΘΕΣΜΟΙ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!