ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-ΥΠΕΣ-Προκήρυξη 3Κ: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για παράταση εργασίας των «προσωρινών»

Νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, θα καταθέσει το υπουργείο Εσωτερικών μαζί με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκειμένου να παραταθεί η εργασία όσων έχουν προσληφθεί μέσω των προσωρινών πινάκων της προκήρυξης 3Κ/2018 μέχρι να διοριστούν οι μόνιμοι εργαζόμενοι της προκήρυξης που θα προκύψουν μετά την ανακοίνωση  των οριστικών πινάκων.

«Είναι αυτονόητη η παράταση των συμβάσεων», ανέφεραν στην aftodioikisi.gr, πηγές του ΥΠΕΣ ξεκαθαρίζοντας το τοπίο για τις προθέσεις της κυβέρνησης.  Η σχετική ρύθμιση σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα κατατεθεί μέσω τροπολογίας σε ένα από το νομοσχέδια που θα εισέλθουν στη Βουλή πριν αυτή κλείσει ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών. 

Yπενθυμίζεται ότι σχετικό αίτημα είχαν καταθέσει με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών υποψήφιοι της μεγάλης προκήρυξης του ΑΣΕΠ. 

Με την ρύθμιση θα ορίζεται ρητά ότι οι επιτυχόντες των προσωρινών πινάκων της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ θα παραμείνουν στην εργασία ανάλογο χρονικό διάστημα με αυτό που θα χρειαστεί μέχρι τους διορισμούς των 8.166 οριστικά επιτυχόντων από τους δήμους και το ΝΠΔΔ αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, με βάση την πληροφόρηση από τα γραφεία προσωπικού των δήμων,  από τη στιγμή που δημοσιευθούν σε ΦΕΚ οι οριστικοί πίνακες, η διαδικασία διορισμού, αν και θα συνεχιστεί κανονικά την προεκλογική περίοδο, αναμένεται να κρατήσει έως 2 μήνες (και σε ορισμένες περιπτώσεις και 3), καθώς οι μόνιμα διοριστέοι πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους εντός προθεσμίας, τα οποία θα πρέπει να ελεγχθούν από τις διευθύνσεις προσωπικού, ώστε να υπογραφούν οι διαπιστωτικές πράξεις διορισμού τους από τους δημάρχους).

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ, ΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ, ΥΠΕΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3Κ/2018, ΠΡΟΣΩΠΙΝΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!