Αποκεντρωμένη Αιγαίου: Θα συμβάλλει στην αποκατάσταση των ζημιών στη Λέσβο

Να κοινοποιηθούν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από την καταγραφή των ζημιών στη Λέσβο, σε δημόσια έργα και έργα υποδομής ζητεί από το Δήμο Λέσβου και την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, με σχετικό έγγραφο της.

Στόχος της ΑΔΑ είναι η συνδρομή κατά το δυνατόν, αφενός στην εξασφάλιση δυνατοτήτων και πόρων για την αποκατάσταση των ζημιών, αναζητώντας τις κατάλληλες μεθόδους, προτάσεις και ενέργειες, και αφετέρου στην δρομολόγηση παρεμβάσεων πρόληψης παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.

Να σημειωθεί πως ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου έχει ήδη υποσχεθεί στους περιφερειάρχη Νάσο Γιακαλή και στο δήμαρχο Δημήτρη Βουνάτσο βοήθεια ύψους 1 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών.

Επιπλέον, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Λέσβου, σε εξέλιξη είναι η έκδοση απόφασης για την κήρυξη της Λέσβου ως θεομηνιόπληκτης. Το σχετικό υπόμνημα που υπέβαλε ο Δήμος Λέσβου προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και προωθήθηκε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, και υπήρξε η σχετική δέσμευση του Γενικού Γραμματέα Πάτροκλου Γεωργιάδη για τον χαρακτηρισμό του νησιού ως θεομηνιόπληκτο.

Σε ό,τι αφορά την καταγραφή των ζημιών είπε ότι το έργο το έχουν αναλάβει από κοινού κλιμάκια της Περιφέρειας, του Δήμου αλλά και του ΕΛΓΑ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!